Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Ömer Faruk Sevinç, Artvin'in gurur kaynağı oldu.

        Artvin Merkez Yenimahalle Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Sevinç, 27 ve 28 Nisan'da gerçekleştirilen TEOG ikinci dönem sınavında, 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak, Türkiye birincileri arasında yer aldı.

        Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarının kendisi için sürpriz olmadığını söyledi.

        Sınava düzenli ders çalışarak hazırlandığını bildiren Sevinç, "İlkokul 4. sınıftan itibaren düzenli ders çalışıyordum. Dersi okulda dinledim. Eve gelince de işlediğimiz konuları tekrar yaptım. 8. sınıfta ise daha yoğun şekilde çalışmaya devam ettim. Günde düzenli olarak 5 saat ders çalışıyordum. Okulumdaki ve dershanedeki öğretmenlerim bana çok yardımcı oldu." dedi.

        Ders çalışmaktan sıkılmadığını, aksine zevk aldığını anlatan Sevinç, şöyle konuştu:

        "Okulda teneffüs aralarında dahi ders çalışıyordum. Okulun son aylarında beden derslerinde de ders çalışmaya başlamıştım. Öğlen aralarında ders çalıştım. Arkadaşlarım beni oyuna çağırıyordu ancak ders çalışmayı tercih ediyordum. Yani her fırsatta çalışıp soru çözüyordum. TEOG sınavı bitince ben de oyun oynayacağımı bildiğim için zamanı soru çözerek değerlendirdim. Her şeyi zamanında yapmayı kendime ilke edinmiştim."

        - Annesine verdiği sözü tuttu

        Ablasının geçen yıl tıp fakültesini kazandığını belirten Sevinç, "Ablamı geçmek için hırs yaptım. Ablam çok istediği Samsun Fen Lisesini kazanamamıştı. Annem bu duruma çok üzülmüştü. Anneme söz vererek, Samsun Fen Lisesini kazanacağımı söylemiştim. Annenim üzüntüsünü bir nebze gidermek için çoğu geceleri elimde kitapla uyuduğum oldu." dedi.

        Kendisine, iyi bir puanla istediği okula yerleşme hedefini koyduğunu dile getiren Sevinç, "Allah'a şükürler olsun soruların tamamını doğru yaparak, derece yaparak sınavı kazandım. Anneme verdiğim sözü yerine getirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Hedefim iyi bir üniversite kazanıp, makine mühendisliği bölümünü okumak." ifadelerini kullandı.

        Sevinç, ailesine, Artvin birincisi olmasının ve Türkiye'de birinciler arasında yer almasının gururunu yaşattığı için ayrıca mutlu olduğunu kaydetti.

        - "Oğlumun başarısından gurur duyuyorum"

        Anne Fadime Sevinç ise oğlunun başarısından gurur duyduğunu bildirdi.

        Oğlunun eğitimiyle kendisinin ilgilendiğini anlatan Sevinç, "Eşim ve ben, 3 çocuğumuzun eğitimlerine çok önem verdik. Çocuklarımla zaman zaman ders çalıştım. Bilemedikleri konularda bizler de yardımcı olduk. Onlara sürekli, okumanın insan hayatındaki yeri ve önemi konusunda tavsiyelerde bulunduk. Özellikle 5. sınıftan itibaren oğlumun eğitimine daha fazla zaman ayırmaya başladık. Gerek evde ders çalışması gerekse dershanedeki eğimiyle yakından ilgilendik." diye konuştu.

        Oğlunun düzenli ders çalıştığına işaret eden Sevinç, şunları kaydetti:

        "Oğlum evde ders çalıştığı zaman bizler de ilgisinin dağılmaması için televizyon dahi izlemiyorduk. Sadece hafta sonları ailece, çocuklarımın da seveceği sinema veya bir televizyon dizisi izliyorduk. Eşimle evde akıllı telefon dahi kullanmıyorduk. Çocuklarımı cep telefonu, internet ve sosyal medyadan uzak tuttuk. Oğlumun başarılı olmasında emeği geçen başta okul ve dershane öğretmenleri olmak üzere herkese teşekkür ederim."

        İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci de Artvin'de TEOG sınavına 2 bin 50 öğrencinin katıldığını, başarılı öğrencinin Artvin'in gururu olduğunu söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler