Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Derbent ilçesinde arıcılık eğitimi alan yetiştiricilere arılı organik kovan desteğinde bulundu.

        Derbent çarşı merkezinde düzenlenen kovan dağıtım töreninde, bir ay süreyle arı yetiştiriciliği eğitimini başarıyla tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan 19 yetiştiriciye içerisinde arı olan kovanlar teslim edildi. Kişi başı 5’er kovandan yetiştiricilere toplam 95 arılı kovan dağıtıldı.

        Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Daire Başkanlığına arıcılığa verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

        Derbent’te arıcılık eğitimi alan arı yetiştiricilerine teşvik olması amacıyla arı ve kovan desteğinde de bulunulduğunu belirten Acar, ilçenin yeşil fasulye ve çilekten sonra organik bal üretiminde de gelecekte marka ve söz sahibi bir bölge haline geleceğine inandığını vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler