Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne'nin Enez ilçesinde çok sayıda sokak köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi.

        Enez Doğal Yaşamı, Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Selma Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki sokak köpeklerinin parçalanmış tavuk etleri atılarak zehirlendiğini ileri sürdü.

        Yaptıkları araştırmada, 23 köpeğin zehirlenerek telef olduğunu aktaran Yılmaz, ''Sokak ve ev köpekleri zehirlenerek öldürülmüştür. Şu ana kadar 23 köpek öldü. Kurtarma çabaları göstermemize rağmen maalesef köpekler can çekişerek öldü.'' diye konuştu.

        Yılmaz, konuyla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

        - ''Bu suçu işleyenlerin Allah cezasını versin''

        Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı ise bütün canlıların yaşam hakkı olduğunu, hiç kimsenin bir canlının yaşamını sonlandırmaya hakkı olmadığını belirterek, ''Yaşam hakkı kutsal bir haktır. Allah'ın verdiği canın süresini ancak Allah taktir eder. Kim ki herhangi bir canlının yaşam hakkına tecavüz eder sonlandırır ise büyük bir suç işler, günah işler ve ahlaksızlık yapmış olur. Bu suçu işleyenlerin Allah cezasını versin ve verir de.'' diye konuştu.

        Konuyu yakından takip ettiklerini anlatan Bostancı, kişi veya kurumları suçlayarak yargısız infaz yapan kişileri de kınadı.

        Belediye görevlilerinin yaptıkları ön araştırmada 3-4 köpeğin telef olduğunu tespit ettiklerini aktaran Bostancı, çalışmaların devam ettiğini en kısa sürede konuyla ilgili detaylı açıklama yapacaklarını vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler