Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - YILMAZ EKİNCİ - "Mera Islah Çalışmaları Projesi" kapsamında Batman'da sıcaktan etkilenen hayvanlar için gölgelikler inşa edildi.

        Türkiye'nin en sıcak illeri arasında bulunan Batman'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca "Mera Islah Çalışmaları Projesi" hayata geçirildi.

        Proje kapsamında Beşiri ilçesine bağlı Beyçayırı köyünde küçük ve büyükbaş hayvanlar için gölgelikler yapıldı.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 3 yıl süreceğini belirterek, mera tespit, ıslah, gübreleme, tohumlama ve gölgelik çalışması yapılacağını söyledi.

        Çalışmaları yerinde inceleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Sadık Yalçın da Beyçayırı köyünde küçük ve büyükbaş hayvanlar için gölgelik oluşturulduğunu, 10 gölgelik daha inşa edileceğini bildirdi.

        Batman'da devlet vatandaş iş birliğinin üst düzeyde olduğunu belirten Yalçın, meraların geniş alana yayıldığı bölgelerde gölgeliklerin kurulduğunu aktardı.

        Yalçın, "Meralara proje kapsamında 28 ton kimyevi gübre kullandık. Bu köyümüzde hem küçük hem büyükbaş hayvancılık uygun. Proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah 2018 yılına kadar devam edecek." dedi.

        Terör olayları nedeniyle bölgenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini dile getiren Yalçın, "Devlet millet iş birliği şu anda had safhada. Muhtar ve köylümüzde burada. Verilen hizmet, köylüye verilen hizmettir. Köylümüz de bunun bilincinde. Köylümüz elinden gelen desteği fazlasıyla gösteriyor. Yapılan yatırımlara da sahip çıkıyor." ifadelerine yer verdi.

        Köy Muhtarı Süleyman Ekinci de yapılan çalışmalar için yetkililere teşekkür ederek, "Hayvanlarımız yapılan gölgeliklerin altında iyi dinleniyor. Köyde havalar çok sıcak. Hayvanlar olumsuz yönde etkileniyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

        Köyde yaşayan Ramazan Yıldız, devletin hizmetlerinden çok memnun kaldıklarını belirterek, "Bu çalışma çok güzel. Devletimizden çok memnunuz. Devlet suyumuzu getirdi, gölgelik yaptı, meralarımızı gübreliyor, ihtiyaçlarımız gideriyor. Çok memnunuz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler