Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYBURT (AA) - Bayburt İl Müftülüğü tarafından il genelindeki din görevlileri arasında "Etkili Hutbe Sunumu" yarışması düzenlendi.

        Kent merkezindeki Yakutiye Camisi'nde gerçekleştirilen yarışmanın Seçici Kurul Başkanlığını İl Müftüsü Kemalettin Aksoy yaparken kurul üyeliklerini ise Demirözü İlçe Müftüsü Kerim Kaya, İl Vaizi Alim Kıraç ve Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdussamet Varlı yaptı.

        Yarışmaya katılan din görevlileri hutbe dualarını doğru ve düzgün okuma, Türkçeyi doğru ve etkili kullanabilme, içeriğe göre ses tonu ve vurgusunu ayarlayarlama, konuşmada akıcılık, konuya ve dinleyicilere hakimiyet ile beden dilini etkili kullanabilme gibi kriterlerle değerlendirildi.

        İl genelinden beş din görevlisinin katıldığı yarışmada Tepetarla köyü İmam Hatibi Mehmet Ali Işık birinci seçildi.

        Işık, temmuz ayında Kars'ta gerçekleştirilecek bölge yarışmasında Bayburt'u temsil edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler