Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - BAYRAM SARAYOĞLU - Artvin'in Şavşat ilçesine 25 kilometre uzaklıkta yer alan Karagöl, yazla birlikte ziyaretçilerden büyük ilgi görmeye başladı.

        Sahara Milli Parkı içinde yer alan ve her mevsim ayrı güzelliğiyle doğa severleri adeta büyüleyen Karagöl, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği mekanların başında yer alıyor. Ahşap mimarisi, sessizliği, kültürü, müziği ve doğal yaşamıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği Karagöl, etrafındaki ladin ve çam ağaçlarıyla, özellikle fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oldu.

        Günübirlik gezilerin yanı sıra çevresindeki ormanlık alanlarda kamp yapma imkanı da bulunan Karagöl, temiz havası ve doğasıyla ziyaretçilerini mutlu ediyor.

        Şavşat'ın, İtalya'nın Milano kentinde 21-23 Haziran 2015'te gerçekleştirilen Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda "Sakin Şehir" unvanı almasının ardından Karagöl'e ilgi daha da arttı. Havaların ısınmasını fırsat bilen insanlar, özellikle hafta sonları Karagöl'ü gezip dinlenmenin yanı sıra gördükleri güzellikleri fotoğraflayarak ölümsüzleştiriyor.

        İstanbul'dan gelen Ümit Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz gezisi kapsamında arkadaşlarıyla Karagöl'ü görmeye geldiklerini belirterek, "Gezimize Trabzon'dan başladık, Şavşat Karagöl'de sonlandıracağız. Karagöl'ün çok güzel ve ihtişamlı manzarası var. Gölün rengi ayrı güzel. Yeşilin her tonunu görebiliyorsunuz. Yani burası cennetten bir köşe." dedi.

        Celalettin Misma ise Konya'dan arkadaşlarıyla yöreyi gezmek için geldiğini anlatarak, "Karagöl'ün müthiş bir doğası ve güzelliği var. Farklı bir renklilik var. Burası doğa harikası bir yer. Gölde balıkları görebiliyorsunuz. Çok çeşitli balıklar var. İnsanın içini ferahlatıyor. Şehrin stresli hayatından sıyrılıp nefes alabileceğiniz güzel bir yer." diye konuştu.

        Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencisi Fatma Akay da üniversitenin tiyatro topluluğu olarak stres atmak için Karagöl'ü gezmeye geldiklerini kaydederek, şunları söyledi:

        "Yoğun derslerin stresini üzerimizden atmak için buraya geldik. Karagöl çok güzel, hepimizi çok hoşuna gitti. Bol oksijeni, çok fazla ağaç olması, insanı yeşilin her tonuna doyuruyor. İleride burada kamp yapmayı düşünüyoruz. Bir diyetisyen adayı olarak temiz havanın insanlara çok iyi geldiğini söyleyebilirim. Burası çok güzel ve hep böyle güzel kalsın istiyorum. İnsanlar kirletmesin."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler