Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'nda "Dört Mevsim Bulutlara Dokunun" projesi kapsamında tatil köyü inşa ediliyor.

        Ordu Büyükşehir Belediyesinin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA), Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Programı'na sunulan projeyi imzaladığı bildirildi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, proje doğrultusunda Çambaşı Yaylası'nda gerçekleştirilecek "Serender Tatil Köyü Projesi"nin Ordu turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

        Ordu'nun coğrafi ve stratejik konumu nedeniyle uluslararası turizm pazarlarına açılımının kolay olduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Ordu sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerler açısından oldukça zengin bir il. Biyolojik çeşitlilik ve doğal kaynaklar açısından oldukça zengin olan bölge, Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırlamış olduğu Türkiye Turizm 2023 Stratejisi'nde yayla koridoru olarak gösterilmiştir. Dört Mevsim Bulutlara Dokunun adlı proje ile Samsun'dan Hopa'ya kadar uzanan alanın yayla turizminin geliştirilip alternatif turizm türleriyle birleştirilerek turistler için daha cazip hale getirilmesi öneriliyor."

        Yılmaz, Çambaşı merkezine uygulanarak turizmin çeşitlendirilmesi ve sezonun tüm yıla yayılması ile bölgede istihdamın artmasını sağlayacak projede, Çambaşı Yaylası'nın yöresel kimliğine ve özgün mimari yapısına uygun oluşturulacak tatil köyünün bölgenin turizm değeri haline getirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

        - Spor kulüplerine ev sahipliği yapılabilecek

        Projenin detayları hakkında bilgi verilen açıklamada, proje kapsamında 10 adet apart, iki adet çok amaçlı toplantı salonu ve yöresel yemeklerin tanıtılacağı bir adet birinci sınıf restoran ile tatil köyü yapılacağı bildirildi.

        Büyükşehir Belediyesince mimari, statik ve teknik altyapısının hazırlanacağı belirtilen açıklamada, "24 ay sürecek olan projenin toplam maliyeti 3 milyon 823 bin 60 lira 98 kuruş olacak. DOKA'nın destek miktarı ise 2 milyon 201 bin 419 lira 97 kuruş. Proje kapsamında içerisinde fuaye alanı ve kafe bulunan sosyal tesis tamamlandığında, ülke genelinde düzenlenecek eğitim, çalıştay, konferans ve kamp çalışmaları ile spor kulüplerine ev sahipliği yapabilecek." bilgisine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler