Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Siirt Belediyesi zabıta ekiplerinin bir çay ocağının sandalyelerini yola koymasını öne sürerek, ceza kesmek istemesi üzerine gerginlik yaşandı.

        Kentin trafiğe kapalı Güres Caddesi'nde denetim yapan DBP'li Siirt Belediyesi zabıta ekipleri, bir çay ocağı sahibinin sandalyelerini yola koymasını ileri sürerek ceza kesmek istedi.

        Caddede birçok esnafın masa ve sandalyesini aynı şekilde iş yeri önüne bıraktığını, kendisine çifte standart uyguladığını belirten esnaf, zabıta ile tartıştı. Ceza kesme tehdidiyle karşılayan esnaf, masa ve sandalyesini dağıtarak, televizyonunu kırdı.

        Çevredeki esnafın iş yeri sahibini sakinleştirmesi ve tepki göstermesi üzerine zabıta ekibi olay yerinden ayrıldı.

        - "Çifte standart uygulanıyor"

        Çay ocağı sahibi Özcan Bilgi, yaptığı açıklamada, caddede her esnafın masa ve sandalyesini aynı şekilde bıraktığını, yasağın sadece kendilerine uygulandığını ifade etti.

        Gerekirse masa ve sandalyesini yakacağını dile getiren Bilgi, "Belediyenin uygulamış olduğu çifte standart var, başka hiçbir şey yok. Bu ufacık yerde 50 çay satıyorum, adam halen 'yYok efendim kaldırın' diyor. Gidin bakın Güres Caddesi'ne dolu değilse gelin bana ne derseniz deyin, gidin bakın Aydınlar Caddesi'ne sadece bize mi uygulama yapılıyor, sadece biz mi günahkarız. Çifte standart uygulanıyor, çifte standart var bu memlekette, kimin kime gücü yetiyorsa ona gidiyorlar" şeklinde konuştu.

        Zabıtanın her akşam iş yerine gelerek kendisini ceza kesmekle tehdit ettiğini iddia eden Bilgi, "Bana geliyorlar, başka hiç kimseye gitmiyorlar. İlla sonucun bu mu olması lazım, tüm esnafın masa ve sandalyelerini kırması mı lazım." diye konuştu.

        Şırnak'taki olaylardan kaçan iki kişiye iş verdiğini belirten Bilgi, "Bu insanlara sahip çıkıyoruz diye belediye buna engel çıkıyor. Onlara, "Şırnak'tan gelen iki tane elemanım var, vallahi para kazanmıyoruz" dememe rağmen halen benim masa ve sandalyeleri kaldırmaya çalışıyorlar" şeklinde tepki gösterdi.

        Şırnak'taki terör olaylarından kaçarak Siirt'e yerleşen ve çay ocağında işe başlayan H.K. de zabıtanın her iftardan sonra iş yerine gelerek, masa ve sandalyeleri kaldırmaları yönünde baskı uyguladığını ifade etti.

        Bilgi'nin komşusu esnaf Ali Tatlı ise zabıtaya tepki göstererek, "Ramazan ayıdır insanlar bu ayda Allah'tan korkmuyor mu? Bu adamın ekmeğine mani oluyor." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler