Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen proje için devlet tarafından verilen 118 bin liranın, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yakın kuruluşlara aktarılması iddiasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

        Erzincan Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklardan eski İliç Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yıldırım ve o dönem sekreterliğini yapan Dilek Bostancı, Resul Keklik ve Muhammed Sefa Sayir katıldı.

        Sanık Yıldırım, evrakta sahtecilikle ilgisinin olmadığını öne sürerek, "O dönemde resmi olarak izinliydim. Yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum." diye konuştu.

        Sanık Bostancı da o dönemde bir aylık memur olduğunu belirterek, "Amirimin söylediklerini yaptım. Konularla alakam yok. Getirilen evrakı düzenleyip ilgili kişilere ilettim." şeklinde savunma yaptı.

        Mahkeme heyeti, ihalelerle ilgili bilirkişi raporu hazırlanması, eksik evrakın tamamlanması ve katılmayan sanıkların getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, İliç Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012-2013 döneminde SODES kapsamında düzenlenen "Şansım Olsun Projesi"nden elde edilen 118 bin liranın, FETÖ/PDY'ye yakın kuruluşlara aktarıldığı iddiasıyla 18 Ocak'ta Erzincan, İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Ağrı, Sivas ve Eskişehir'de düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alınmış, tutuklanan 5 şüpheliden 4'ü tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

        Soruşturmanın ardından 16 zanlı hakkında "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak", "örgüt adına faaliyet göstermek", "nitelikli zimmet" ve "özel evrakta sahtecilik" suçlarından 3 aydan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler