Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'nin Güneysu ilçesinde 70 yaşındaki Nuri Bostan, ayı saldırısından korumak istediği kovanlarını, 5 metre yükseklikte ağaçta kurduğu "kulübe"ye yerleştirdi.

        Islahiye köyü Güneli Meşe mevkisinde arıcılık yapan Bostan, kovanlarını ayı saldırılarından korumak için çözüm arayışına girdi.

        Çareyi gürgen ağacının gövdesine, 5 metre yükseklikte ahşap platform kurmakta bulan Bostan, kovanlarını yerleştirdiği platformu, küçük bir kulübeye dönüştürerek kapısına kilit taktı.

        Zeminden platformun dört köşesine kadar uzanan metallerle kulübeyi güçlendiren Bostan, ağacın tepesine ahşaptan seyir terası da yaptı. Bostan, ağacın gövdesini çevreleyen 37 basamaklı ahşap merdivenle çıktığı seyir terasından zaman zaman çevreyi kontrol ediyor.

        Bostan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri arıcılıkla uğraştığını söyledi.

        Arı kovanlarının ayı saldırılarından zarar gördüğünü anlatan Bostan, "Gürgen ağacına inşa ettiğim platformla önlem almaya çalışıyorum. Platformun yüksekliği 5 metre. Daha sonra ağacın girişine engeller yaptım ki ayı ağaca çıkamasın. Arıcılar olarak ayı korkusundan ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ayılardan çok sıkıntımız var. Kovanlarım sürekli zarar görüyor." dedi.

        Platformun bulunduğu yerden 37 basamaklı merdiven yaparak, ağacın tepesine kurduğu seyir terasına ulaştığını ifade eden Bostan, zaman zaman buradan etrafı gözetlediğini kaydetti.

        - "Ayılara şiir yazdı"

        Nuri Bostan, kovanlarına zarar veren ayılar için şiir de yazdı. Bostan'ın esprili dille yazdığı şiirinin bir bölümü şöyle:

        "Ayı da başa bela, bal için bir delidir/Yasak koydular, ona vuranlar cezalıdır/Mecliste var adamı arkası kuvvetlidir/Benim hasmım oluyor çok arımı yemiştir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler