Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta merkez ile Uludere ve Cizre ilçelerinde bulunan bazı alanlar 16 Haziran-31 Aralık 2016 tarihleri arasında, "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, toplumsal olay görünümlü terör saldırılarının artış göstermesine ve terör örgütünün arazide üstlenmesine mani olmak, halkın can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiği bildirildi.

        Açıklamada, şöyle denildi:

        "25 Mayıs 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, Uludere ilçesinin Şenoba beldesinde bulunan Kureşin ve Karaçalı Tepesi, Cizre ilçesinin Küpeli Dağı ve Dallıca Dağı-Pavan Deresi bölgesi, Şırnak'ın Yazlıca Dağı ve güneyi, Namaz, Mehmet Yusuf, İncebel, Altın ve Cudi dağları 16 Haziran-31 Aralık 2016 tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildi."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler