Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Düzce'de gerçekleştirilecek Yakın Karadeniz Baja Rallisi'ne yoğun başvuru aldıklarını belirterek, "Ralli 7 ilçede 450 kilometre olarak 4 günde tamamlanacak. Parkurumuzda ekstrem ve test parkurları var. ATV, UTV ve motokros sürücüleri Melen Çayı’nı iplerle sal aracılığıyla geçecekler." dedi.

        Akülke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4-7 Ağustos'ta düzenlenecek yarışların uzun mesafeli arazide orman yarışları olduğunu ve dayanıklılık gerektirdiğini söyledi.

        Yaklaşık bir aydır arazide güzergah çalışmaları yürüttüklerini anlatan Akülke, "Parkuru Düzce'nin tüm ilçelerinde 450 kilometre olarak hazırladık. 4 etaptan oluşan parkurda ilk gün, Anıtpark, Kaynaşlı, Yığılca boyunca devam edip Akçakoca'da sona erecek. İkinci günümüzde Akçakoca'dan start alan sürücüler, Çilimli'den Cumayeri'ne oradan da Melen Çay'ndan Gümüşova'ya ulaşacaklar. Üçüncü günde Gümüşova yaylalarını geçip Gölyaka'ya ineceğiz. Güzeldere Şelalesi'nde de kamp yapacağız. Dördüncü günde, Kaynaşlı Topuk Yaylası’nda final yapacağız." diye konuştu.

        -"Uluslararası hale getireceğiz"

        Çok geniş çaplı bir organizasyona imza atılacağını vurgulayan Akülke, şunları kaydetti:

        "Ralli 7 ilçede 450 kilometre olarak 4 günde tamamlanacak. 450 kilometrelik parkurumuzda ekstrem ve test parkurları var. ATV UTV ve motokros sürücüleri Melen Çayı’nı iplerle sal aracılığıyla geçecekler. Gölyaka ilçemizde de trafiği kapatıp, yapay engelleri aşacak olan sporcularımızla Türkiye’de bir ilki başaracağız. Böylece seyirci etabını ilçenin içerisinde yapacağız. Spor turizminin önemini Düzce'den, Türkiye’ye ve dünyaya duyuracağız."

        Spor turizminin en güzelinin Düzce'de yapılacağını söyleyen Akülke, "Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmaya 250 sporcumuz katılacak. Halen yoğun bir ilgi ve başvuru alıyoruz. Ralliye Türkiye'nin her yerinden ilgi var. Ülkenin her yerinden motosikletçiler orada olacaklar. Biz kontenjanımızı 250 olarak belirledik. Önümüzdeki yıl bu ralliyi, uluslararası hale getirip 2018'de de ulusal yarışlardan bir tanesini Düzce’de yapmak istiyoruz. Spor, turizmin geleceğidir." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler