Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Sinop'un Erfelek ilçesinde bulunan ve iki ormanın birleştiği derin vadi içerisinden akan, irili ufaklı 28 şelaleden oluşan Erfelek Tatlıca Şelaleleri'ni ziyaret eden turist sayısını artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

        Erfelek Barajı yol yapım çalışmaları sırasında 2007 yılında keşfedilen, 2011 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tabiat parkı ilan edilen Erfelek Tatlıca Şelaleleri boyunca bir kilometrelik iki farklı yürüyüş parkuru bulunuyor. Parkurlardan biri Doğa ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğünce yapılırken, diğer parkur şelalelin doğal yapısından oluşuyor.

        Sincap, sansar, gelincik, tavşan ve karaca gibi yaban hayvanlarına ev sahipliği yapan şelale bölgesinde ayrıca doğa yürüyüşü ve tırmanma gibi sosyal aktiviteler gerçekleştiriliyor.

        - Arap turistlere yönelik tanıtım faaliyetlerine ağırlık veriliyor

        Vali Yasemin Özata Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erfelek Tatlıca Şelaleleri'nin bünyesinde barındırdığı özellikleriyle Türkiye'nin en değerli turizm alanlarından olduğunu söyledi.

        Çetinkaya, özellikle Arap turistlere yönelik tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermeye başladıklarını, ulaşım ve konaklama sorunlarının ortada kaldırılması için adımlar attıklarını bildirerek, şöyle dedi:

        "Son yıllarda Arap turistlerin su, orman, yeşil ve göl gibi değerlere ilgileri çok fazla. Sinop, bu anlamda çok zengin değerler barındırıyor ama bu anlamda Doğu Karadeniz'in diğer illerine oranla çok fazla mesafe katetmiş değiliz. Zaman zaman tanıtım çalışmaları yapılmış, biz de yapıyoruz. Doğa olarak Arap turistler burayı çok seviyor ve beğeniyor. Konaklama tesisleri noktasındaki açığımızı yapılması düşünülen modern tesislerle kapatabilirsek ilginin artacağını düşünüyorum. Zaten bakanlığımızın da bu konuda yaptığı çalışma var. Özellikle Doğu Karadeniz bölgesindeki yoğunluğun tüm Karadeniz Bölgesi'ne yayılması amaçlanıyor. Biz de o çalışmalar çerçevesinde bakanlığımız ile görüşmeleri sürdürüyoruz."

        - Bu yılki hedef 150 bin ziyaretçi

        Şelalenin bulunduğu alanın daha önce belediye ve milli parklar tarafından işletildiğini belirten Çetinkaya, daha sonra özel bir firmanın işletmeyi devraldığını ifade ederek, "Geçen yıl resmi kayıtlara göre 100 bin ziyaretçi ağırladık, bu sene 150 bini aşacağını tahmin ediyorum. Ziyaretçilere daha farklı bir konseptle hizmet verilmesi amacıyla gelişim planı hazırlandı. Beş yıllık süre içerisinde özellikle günübirlik olarak kullanılan alanlara yönelik yapılması gereken birtakım yatırımlar var. Bu yatırımların hayata geçmesiyle ilginin artacağını düşünüyoruz." dedi.

        Çetinkaya, ulaşım probleminin çözülmesi için girişimler bulunduğunu dile getirerek, "Erfelek ilçesi ile şelale arasındaki 17 kilometrelik yol, turizm yolu ilan edildi. Bu yolun karayolları standartlarına gelmesiyle ilgili çalışmalar da sürüyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler