Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'nin Kalkandere ilçesinde 22 Mayıs'ta dere kenarında kaybolan kişiyi arama çalışmaları yeniden başlatıldı.

        Ormanlık köyü mevkisinde kaybolan 75 yaşındaki İsmail Yetimoğlu'nun bulunması için başlatılan, sonuç alınamaması üzerine 26 Mayıs'ta ara verilen çalışmalara, Ankara'dan Jandarma Özel Arama Kurtarma Su Altı Arama timinin gelmesiyle yeniden başlandı.

        Kalkandere ilçe yol ayrımı mevkisinde İkizdere Deresi'ne botla inen 15 kişilik ekip, derenin her iki kıyısında arama çalışması yürütüyor.

        AFAD ekiplerinin de katıldığı çalışmalar sırasında suya giren dalgıçlar, aramalarını derenin kıyıya yakın yerleri ve kayalık alanlarda yoğunlaştırıyor.

        Derenin su seviyesinin yüksek ve suyun bulanık olması nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülürken, kayıp kişinin oğlu Yakup Yetimoğlu (47) da ekiplere destek veriyor. Yetimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, evinin derenin kenarında olduğunu, yaşlı olan babasının günü derenin çevresinde geçirdiğini anlattı.

        Bölgedeki HES kapaklarının son zamanlarda daha çok açılmaya başlandığını belirten Yetimoğlu, "Babamın kulakları biraz ağır duyuyordu. Bu nedenle suyun fazla geldiğini duymadı. O anda su babamı alıp götürmüştür." dedi.

        Yetimoğlu, yaklaşık 25 gündür babasını aradığını ancak sonuç alamadığını ifade ederek, "Ben devletimin babamı bulunmasını istiyorum. Devlet de benimle arama yapıyor. AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri gelip burada arama yaptı. Şimdi Ankara'dan ekipler geldi, arama yapıyor. Babamı kaybolduğu günden beri arıyorum, sudan çıktığım yok." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler