Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, turuncu listede bulunan, terör örgütünün sözde Mazgirt sorumlusu, "Merdan" ve "Kemal" kod adlı Ercan Ateş olduğunun belirlendiği bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 14-17 Haziran'da Mazgirt ilçesindeki Şişik Ormanları bölgesine operasyon düzenlendiği belirtildi.

        Operasyonda bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla çatışma çıktığı aktarılan açıklamada, "Bugün bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde bir bölücü terör örgütü mensubunun cesedi, M-16 piyade tüfeği, 5 M-16 şarjörü, 2 el bombası, 6 boş kovan, kütüklük, 5'li pil bloku, kasetçalar, dijital radyo, saat, örgütsel doküman ve iki çanta, cüzdan ve not defteri ele geçirilmiştir. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda ele geçirilen malzemeler, muhafaza altına alınmıştır." bilgisi paylaşıldı.

        "Ölü ele geçirilen teröristle ilgili araştırmada cesedin, terör örgütünün sözde Mazgirt gücü sorumlusu 'Merdan' ve 'Kemal' kod adlı Ercan Ateş'e ait olduğu, teröristin turuncu arananlar listesinde olduğu belirlenmiştir." ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Teröristin turuncu arananlar listesinde olduğu, üzerinden çıkan nüfus cüzdanın ise sahte ve başka bir vatandaşımıza ait olduğu, teröristin önceki yıllarda Tunceli-Elazığ karayolunda yol kesme, merkez-Sütlüce karayolunda içinde il Jandarma Komutanın da bulunduğu konvoya el yapımı patlayıcılı saldırı gibi eylemeleri yaptığı belirlenmiştir.

        Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."

        Ateş'in, terör örgütüne 2004 yılında katıldığının tespit edildiği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler