Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğinde yürütülen eğitim programı kapsamında 2012'de Somali'den Konya'nın Ereğli ilçesine gelen öğrenciler, meslek lisesi hemşirelik bölümünü bitirerek karnelerini aldı.

        Somalili 16 kız öğrenci, Ereğli Lokman Hekim Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi'nden karnelerini alarak mezun oldu. Öğrencilere, başarıları dolayısıyla takdir ve onur belgesi de verildi.

        Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Türkiye'nin Somali'ye bakış açısını herkesin bildiğini belirterek, "İnşallah sizler de gittiğiniz ülkelerde burada aldığınız eğitimle insanlara yol gösterici olacaksınız." dedi.

        Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ise iyi bir sağlıkçı olarak eğitimlerini tamamlayan öğrencileri ve öğretmenlerini kutladığını söyledi.

        Somalili öğrencilerden Nadime Başer Hüseyin, okulda kendileriyle yakından ilgilenildiğini ifade ederek, "Onlar bizim annemiz, babamız gibi oldular." diye konuştu.

        Hüseyin, "Gideceğim için bir yandan seviniyorum bir yandan üzülüyorum. Burada bırakacağım öğretmenlerim, annem gibi olan yurt müdürüm var. Türkiye güzel bir yer, sorunlarımız olduğunda bize kucak açtı. Konya ve Ereğli'de bizi seven, kucak açan, ilgilenen insanlar var. Onlara çok teşekkür ediyorum." dedi.

        Programa, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş ile Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler