Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Şehirlerin bütün engelliler açısından daha ulaşılabilir olması için çalıştım, çalışmaya devam edeceğim" dedi.

        Karaaslan, Gülen Yüzler Sanat Eğitim Merkezi Engelliler Tiyatro Grubu'nun Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Rehabilitasyon Merkezinde düzenlediği etkinlikte bir engelli ablası olduğunu hatırlattı.

        Her zaman engellilerin yanında olacağını ifade eden Karaaslan, "Hepimizin hayatında yaşanmışlıklar var. Gönül isterdi ki bir şeyi yaşamadan onun kıymetini değerini bilelim. Önümüzde bir Sabancı örneği var. Çocuğu engelli olduğu için bu konuda ne kadar önemli çalışmalara imza attı. Dünya çapında da bir çok örnekleri var. Bugün burada engellilerimiz, özel çocuklarımız olduğu kadar onlara da destek veren, onlarla birlikte olan, onlara hayatta can yoldaşlığı yapan aileleri var. İyi ki varsınız." diye konuştu.

        Hep birlikte Türkiye'de var olma mücadelesi verdiklerine dikkati çeken Karaaslan, şöyle konuştu:

        "Hepimizin gündelik hayatta sıkıntıları var. Zorlukları var, bunlar zorluk gibi görünebilir başta fakat ben biliyorum ve inanıyorum ki kendi ailemde de çok net yaşadım, özellikle ramazan ayının manevi atmosferinde bunu sizinle paylaşıyorum. Rabbimin bize verdiği bu olumsuz gibi görünenlerin aslında bizim hayatımızda ne önemli kapılar açmak için birer sınav olduğunu ben kendi hayatımda anladım. Biliyorum ki buradakilerin ailelerinde sıkıntılar olan bilir o an belki ciddi bir sorun gibi görünse de mutlaka hayırlı başka kapılar açan sınav olduğunu görecekler. Ben özellikle kendi alanımla ilgili yaptığım çalışmalarda şehirlerin bütün engelliler açısından daha ulaşılabilir olması için çalıştım, çalışmaya devam edeceğim."

        "Biz engelliler için özel mekanlar tasarlamaktansa aslında bütün mekanların engeliler içi ulaşılabilir olmasını sağlamalıyız." diyen Karaaslan, şunları kaydetti.

        "Sokakları, alışveriş merkezlerini yaşamın her alanını onlar için planlamalıyız. Çünkü biz hep birlikte olduğumuz sürece bu güçten bir şeyler elde edebiliriz. Onun için bu mücadelenin yanında ben elimden geleni yapmaya özen gösteriyorum. Bir tarafta siyaset alanında Samsun'u temsil ediyoruz. Şehrimizin bu konudaki ihtiyaçları bizim önceliğimiz. Her zaman sizlerle istişare halinde olmayı ve bu sorunlara öncelikli çözüm üretmeyi Rabbim bize nasip eder. Samsunlu olduğumuz için kendimi şanslı hissediyorum. Yapacağımız çok iş var."

        Karaaslan programın adından AK Parti Samsun İl Başkanlığının Asarcık ilçesinde düzenlediği iftara katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler