Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin hiçbir ayrım gözetmeksizin Irak ve Suriye'deki zulümden kaçan muhacirlere elini, gönlünü ve sofrasını açtığını belirterek, "Türkiye, dünyanın en zengin ülkelerinden birisi değil ancak Türkiye, dünyada en fazla insani yardım yapan 3. ülke." dedi.

        Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (DESOB) kentteki bir restoranda düzenlenen iftara katılan Özlü, burada yaptığı konuşmada, gönüllerinin bir tarafında ramazanın sevincini yaşadıklarını ancak bir başka tarafında da insanlığın, özellikle de İslam aleminin acılarını duyduklarını bildirdi.

        Ahilik teşkilatının kurucusu olan Ahi Evran Hazretlerinin "elini, gönlünü ve sofranı açık tut" şeklindeki tavsiyesini anımsatan Özlü, "İşte bu tavsiye, bu topraklarda çok güçlü bir şekilde yerine getiriliyor. Bugün Türkiye, hiçbir ayrım gözetmeksizin Irak ve Suriye'deki zulümden kaçan muhacir kardeşlerimize elini, gönlünü ve sofrasını açıyor. Türkiye, dünyanın en zengin ülkelerinden birisi değil ancak Türkiye, dünyada en fazla insani yardım yapan 3. ülke. Bu muhteşem sosyal yapının temel taşları ise esnaf ve sanatkarlarımızdır." diye konuştu.

        - "Esnafımız artık faizsiz kredi kullanabiliyor"

        Esnaf ve sanatkarların ekonomi için bir omurga vazifesi gördüğüne işaret eden Özlü, istihdamın artması ve refahın tabana yayılmasının esnaf ve KOBİ'ler sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

        Özlü, bugünün küçük işletmelerinin yarının dev firmalarını oluşturabilecek potansiyeli bünyelerinde taşıdıklarını vurguladı. Özlü, şöyle devam etti:

        "Hükumet olarak, ekonomik hayatımızın temel direklerinden birisi olan esnaf ve sanatkarlarımıza her zaman büyük önem verdik. Ülke ekonomisindeki gelişmeleri ve iyileşmeleri esnafımıza doğrudan yansıttık. 2002 yılında Halkbank'tan yüzde 47 faiz oranı ile kredi kullanabilen esnafımız, bugün artık bazı durumlarda faizsiz kredi kullanabiliyor. Ekonomimizin büyümesi, milletimizin alım gücünün yükselmesi esnafımıza olumlu yansıyor. 2002'de Türkiye'de 1,1 milyon buzdolabı satılmış, geçen yıl satılan buzdolabı sayısı 2,5 milyonu geçmiş."

        -"KOSGEB ile iş kuranlara ve esnafımıza önemli destekler sağlıyoruz"

        İç tüketimdeki alım gücünün artmasının esnafa çok olumlu yansımaları gerçekleştirdiğine değinen Özlü, şunları ifade etti:

        "Ekonomideki bu gelişmelerin yanı sıra esnafımıza yönelik özel adımlar atmayı da sürdürdük. 1 Kasım seçimlerinden önce esnafımıza ve KOBİ'lerimize verdiğimiz sözlerin hemen hemen hepsini yerine getirdik. Esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı getirdik. Basit usülde defter tutan esnafın yıllık 8 bin liraya kadar olan kazancından gelir vergisi almaktan vazgeçtik. İşveren sigorta piriminde 10 işçi çalışma zorunluluğunu kaldırdık. Bakanlığımızın kurumu olan KOSGEB aracılığıyla yeni iş kuran girişimcilere 50 bin lira hibe, 100 bin lira geri ödemeli destek vermeye başladık. KOSGEB aracığıyla sadece yeni iş kuranlara değil mevcut esnafımıza da önemli destekler sağlıyoruz. Nitelikli istihdam oluşturmaktan Ar-Ge yapmaya, bir standart belgesi almaktan yurt dışında bir fuara katılmaya kadar çok değişik destek programlarımız var."

        Bakan Özlü, bu yıl KOSGEB'in bütçesinin, geçen seneye göre üç katına çıkarıldığını belirterek, Düzceli esnafı KOSGEB'in desteklerinden yararlanmaya davet etti. Özlü, "Kaynak sıkıntımız, para sorunumuzun olmadığını ifade edeyim. İyi, doğru ve işletmenizin kalitesini arttıracak projelerle KOSGEB'e başvuru yapın, KOSGEB imkanlarından istifade edin. Devletin imkanlarını sizler için, esnafımız ve KOBİ'lerimiz için seferber edeceğiz." dedi.

        İftara programına Düzce Valisi Ali Fidan, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile esnaf ve sanatkarlar katıldı.

        - Gümüşova ilçesine ziyaret

        İftar sonrası Gümüşova Belediyesince ilçe meydanında düzenlenen ramazan etkinliklerine katılan Bakan Özlü, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, ilçenin kendisinde yerinin ayrı olduğuna işaret ederek, Belediye Başkanı Ahmet Azap'ın güzel hizmetler yaptığını, bunun Gümüşova için şans olarak görülmesi gerektiğini bildirdi. Azap, Bakan Özlü'ye tablo hediye etti.

        AK Parti Düzce Milletvekili Keşir'in de hazır bulunduğu etkinlikte vatandaşlarla sohbet eden Özlü, daha sonra kentten ayrıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler