Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, Cenevre görüşmelerinde, ABD, Rusya ve diğer devletlerin kendi bildikleri kararı aldığını ya da aldırttırdığını söyledi.

        Bozoğlan, ülkelerindeki gelişmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, uzun süreden beri Cenevre'deki barış görüşmelerinin devam ettiğini hatırlattı.

        Önceki meclis başkanlarının bu görüşmelere katıldığını belirten Bozoğlan, şöyle devam etti:

        "Bilinen bir gerçek var. Buradaki görüşmeler semboliktir. Daha çok büyük devletler diye adlandırdığımız ABD, Rusya ve diğer devletler, kendi bildikleri kararı alıyorlar ya da aldırtıyorlar. Hatta itilafta veya itilafta olmayan farklı ülkelerin destekledikleri bazı grupları da oraya toplayarak daha çok rejimin lehinde kararlar almaktadırlar. Bu yüzden Cenevre görüşmelerinden pek umudumuz yok."

        Yine bu ülkelerin Suriye'nin kuzeyinde etnik yapıya dayalı bir oluşumu üstlendiklerini aktaran Bozoğlan, bu oluşumun da inanç değerlerine ve yaşam biçimine uygun olmayan bir takım eylemlerde bulunduğunu ifade etti.

        Bu oluşumla ilgili BM İnsan Hakları Komisyonunun verdiği bir rapor olduğuna dikkati çeken Bozoğlan, şunları kaydetti:

        "Oradaki Türkmen ve Arap kardeşlerimizin tehcir edilerek evlerinden zorla gönderdikleri bilinmektedir. Biz bu tür eylemleri asla doğru bulmuyoruz. Biz Suriye'de, bütün sosyal katmanlar dahil, Arap, Kürt, Türkmen, hepsinin bir arada demokratik bir ortamda yaşamalarını hedef olarak görmekteyiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler