Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) ortaklığındaki ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesinin, yaz döneminde çocukları teknoloji ve yazılım alanında geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği "ULUTEK Maker Çocuk" projesi kapsamında eğitimlere başlandı.

        Görükle Yerleşkesi'nde faaliyet gösteren ULUTEK ve "Turkticaret.net" işbirliğiyle hazırlanan, gelişmiş eğitim materyallerinin kullanılacağı ve profesyonel eğitimcilerin görev alacağı 5 farklı atölye çalışmasından oluşan program, 26 Ağustos'ta sona erecek.

        Program kapsamında 8-15 yaş grubundan yaklaşık 120 öğrencinin "Kendin yap" kültürü ile uygulama yaparak teknoloji alanında tüketici kalmak yerine, üretici konumda yer almaları hedefleniyor.

        ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık, programın açılışında yaptığı konuşmada, bugün Bursa'da bir ilke imza attıklarını söyledi.

        Kentte ilk defa böyle bir maker hareketi başlattıklarını belirten Kanık, şöyle devam etti:

        "Hep birlikte maker hareketini planlı ve kapsamlı bir şekilde başlatmış bulunuyoruz. Maker hareketi aslında 2000'li yılların başında dünyada başlayan ve çok hızlı bir şekilde yayılan bir hareketti̇r. Amaç toplumları hem büyük hem küçükleri tüketim toplumu olmaktan üretim toplumu olmaya yönlendiriyor. Maker hareketiyle 'kendi projeni yap, kendin yap, sen de yap' gibi sloganlarla bütün dünyada hızlı bir şekilde kullanmak yerine yapma kültürü hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor. Teknolojiyi sadece kullanmayı değil üretmeyi teknolojinin esiri değil sahibi yani hakimi olmayı, ezberciliği değil yaparak kalıcı öğrenmeyi ve rekabet yerine paylaşmayı, takım ruhunu geliştirmeyi hedefliyoruz."

        Kanık, programa katılanların kendi projelerini de yapacaklarına değinerek, "Bu programla çocuklar robotik, elektronik, legorobot, 3D tasarım, üç boyutlu tasarım yazılım gibi teknoloji atölyelerine katıldıktan sonra kendileri her biri özgün projeler yapacaklar. Bunların bir kısmını yaparak bir kısmını buradaki 3 boyutlu yazıcı yardımıyla hayata geçirecekler." dedi.

        ULUTEK Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener ise projenin faydalı olduğunu dile getirerek, "Ülkemizde yeni nesil teknolojilere ne kadar çok sahip olabilirsek o kadar çok katma değer üretebiliriz. Ümit ediyorum ki bu projeler sayesinde yeni Aziz Sancar'lar yetişecek." ifadelerini kullandı.

        Programın açılışına Turkticaret.net Eğitim Koordinatörü Birgül Yanıklar ve proje yöneticisi Burçin Ertük de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler