Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - İHH tarafından Dinar ilçesinde 50 çocuğa bayramlık kıyafet yardımında bulunuldu.

        Afyonkarahisar İHH Derneği Başkanı Ahmet Ertürk, Dinar İHH Temsilcisi Murat Nail Üner ve Afyonkarahisar İHH Koordinatörü Yakup Işık tarafından ilçede bulunan bir mağazada aileleriyle gelen 50 çocuk bayramlık kıyafetlerle sevindirildi.

        Ertürk, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olan 57 ülke ile beraber İnsani Yardım Derneğinin aldığı kararla her yıl ramazan ayının 15. günü Dünya Yetimler Günü olarak kutlandığını söyledi.

        "Biz de Afyonkarahisar İHH olarak kentte dört yıldan beri bu etkinliklerimizi yapıyoruz." diyen Ertürk, "Dün itibariyle başlamış olduğumuz çalışmalarımızı bugün Dinar ve Dazkırı bölgesinde bulunan yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuklarımıza bayramlık kıyafetler aldık. Hedefimiz bin 500'e ulaşmak, şu an itibariyle bin 478'e ulaşmış bulunuyoruz. Biz şunu diyoruz, 'Bin Gülümseme Bin Bayramlık' hedefiyle çıktığımız bu yolda Rabbime şükürler olsun Afyonkarahisarlı kardeşlerimizin teveccühleriyle ihtiyaç sahiplerini bayramda sevindireceğiz." diye konuştu.

        - Türk Kızılay'ı Dinar Şubesinden vatandaşlara yardım

        Türk Kızılay'ı Dinar Şubesi tarafından ramazan ayı nedeniyle yardıma muhtaç kişilere gıda yardımı yapıldı.

        Dinar merkez ve merkeze bağlı köylerde bulunan vatandaşlara erzak yardımı yapan Kızılay yetkilileri gıda paketlerini kendi elleriyle vatandaşın evine kadar götürüyor.

        Türk Kızılay'ı olarak mübarek ramazan ayı içinde vatandaşlara maddi manevi destek olmaya devam ettiklerini ifade eden Şahin, "İlk etap için 50 gıda paketi olmak üzere, 350 Kızılay'ın özel yaptırdığı kavurma konserveleri ve bunun yanında giysi yardımlarını da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yardımlarımızı bizzat kendimiz tespit ederek ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar ulaştırıyoruz. Türk Kızılay'ı olarak hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun ve gönüllülük anlayışına göre hizmet üretmeye devam edeceğiz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler