Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Murgul ilçesinde Molla Hamit Cana Hoca'nın mezarının türbe haline getirileceği bildirildi.

        Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize ve Artvin bölgesinde yaşayan Laz ve Gürcülerin İslam diniyle tanışmasını sağlayan Molla Hamit Cana Hoca'nın Başköy köyündeki mezarının türbe haline getirildiğini söyledi.

        Kaymakamlık tarafından projelendirilen ve hayırseverlerin katkısıyla yapımına başlanılan türbenin yanı sıra köy mezarlık alanı ve çevresinin de yeniden düzenlendiğini dile getiren Çam, "Takibimizle kısa zamanda hazırlanan projeye bu hafta içinde ilk kazma vurulup, mezarlık çevre duvarı yapım işine başlandı. Bir yandan Murgul'da çalışmalar devam ederken, öbür yandan da Kayseri’de türbenin kesme taşlarının hazırlığı devam etmekte." dedi.

        Çam, 1 Temmuz Cuma günü idrak edilecek Kadir Gecesi'ne kadar projeyi tamamlamayı hedeflediklerini kaydederek, "Yapımına başlanılan Molla Hamit Cana Türbesi, Cana Hoca'nın yaşamış olduğu dönemin mimarisine uygun olarak projelendirilmiştir. Kayseri taşının kullanıldığı projede amaç, dönemin motiflerini yansıtan el işlemeciliğinin en güzel örneklerini sergilemektir." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler