Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Mudanya Kavşağı'ndaki düzenleme çalışmalarının bir kaç gün içinde sona ereceği bildirildi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Kavşağı'ndaki düzenleme çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığının sonlanacağını belirtti.

        Mudanya Yolu'ndaki kavşak çalışmasının kaçınılmaz olduğunu, yaşanan sıkışıklığın alternatif yolların kullanılmaması ve trafik yönlendirmelerine uyulmamasından kaynaklandığı ifade eden Altepe, "Kavşak düzenleme çalışmaları tamamlandığında, hem stadyuma bağlantı yollarına kavuşmuş olacağız hem de Dikkaldırım, Orhaneli Yolu ve çevre bölgelerle olan trafik akışı sıkıntısız bir hal alacak. Kavşağı kullanan vatandaşlarımız dua edecek." dedi.

        Trafik işaretlerine uyulmaması ve alternatif yolların değerlendirilmemesi sonucunca yaşanan "keşmekeşe" yönelik daha önce tüm tedbirlerin alındığını ve bunun halka duyurularının yapıldığını belirten Altepe, şunları kaydetti:

        "Köprü inşaatıyla ilgili ilk günlerde yan ve serbest yollar planlandı. Trafik yönlendirmeleri planlandı. Bunların halka duyuruları da yapıldı. Fakat her nedense aldığımız tüm tedbirlere rağmen çalışma bölgesinde yoğunluk oluştu. Alternatif yönlendirmeleri daha da belirginleştirerek, tedbirleri biraz daha genişleterek en fazla birkaç gün içinde trafiği normal seyrine çekmeyi planlıyoruz. Yıllardır düşünülüp de yapılamayan yatırımlar arasında yer alan Mudanya Kavşağı'nın tamamlandığında bölge trafiğini ciddi anlamda rahatlatacak. Yeni kavşak çalışmalarının Karayolları 14. Bölge Müdürlüğüyle ortaklaşa yürütülüyor. İnşallah okullar açılmadan, yaz aylarını sonuna doğru yeni kavşağımızın açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Burası tamamlandığında, 50 bin nüfuslu Dikkaldırım Mahallesi'ne direkt geçişi mümkün kılacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler