Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - SELMAN TÜR - Terör nedeniyle doğup büyüdüğü köyü terk ederek Batman'a yerleşmek zorunda kalan görme engelli Bilal Tekin, yaşadığı acıları yazdığı şarkı sözleriyle dile getiriyor.

        İşinden arta kalan zamanlarında beste yazan 2 çocuk babası Tekin, terörün yaşattığı acıları bestelerine yansıtıyor.

        Doğup büyüdüğü Gercüş ilçesine bağlı Yakıtlı köyünü, 1993 yılında yaşanan terör saldırılarından dolayı terk ederek Batman'a yerleşen Tekin ailesi için bu tarihten itibaren zorlu bir süreç başladı.

        Zorunlu göçte müzik yapma hayalini de beraberinde getiren Bilal Tekin, bu süreçte aldığı engelli maaşının yanı sıra hamallık da yaparak, hem ailesine baktı hem de beste yapmaya devam etti.

        Batman'da 2012 yılında aniden rahatsızlanan babasını kaybeden Tekin, köyünü terk etmenin üzerine bir de baba acısı yaşadı, ancak bu acılar onu şarkı sözleri yazmaktan koparamadı.

        Bu sırada hamallık yapmaya devam eden Bila Tekin, Türkçe ve Kürtçe olmak üzere 30'u aşkın beste yaptı.

        Yaşadıklarını şarkı sözlerine yansıtan Tekin, "Kardeşlik Vurulmasın", "Annem", "Birlik, beraberlik zamanı" adlı bestelerini bir albümde toplamak istiyor.

        - Teröristler köyü yakınca göç hayatı başladı

        Bilal Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1993 yılında köyü teröristler tarafından yakıldığı için topraklarından ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

        Batman'a yerleştikten sonra müziğe ilgisinin arttığını dile getiren Tekin, bu konuda destek beklediğini bildirdi.

        Kendisine destek verilmesi albüm yapmak istediğini dile getiren Bilal Tekin, şöyle konuştu:

        "Hamallık yapıyorum, aynı zamanda da şarkı sözleri de yazıyorum. Şarkı sözlerini bağlama çalarak söylüyorum. Bana destek çıkılırsa bestelerimi albüm halinde piyasaya sürmek istiyorum. Bölgemizde sıkıntılar yaşanıyor, her gün ölümler oluyor. Bu gibi durumların artık ortadan kalkmasını istiyoruz. Sıkıldık artık bu durumlardan, ben doğdum doğalı insanlar öldürülüyor, ölüyor. Artık ölümlerle değil, daha başka güzelliklerle anılmak istiyoruz. Yeter artık bu ölümler bitsin istiyoruz. Gelin birlik olalım, tutuşalım el ele. Analar ağlamasın, kardeşlik vurulmasın."

        Tekin'in "Kardeşlik vurulmasın" adlı bestesinin bir bölümü şöyle:

        "Bitsin artık savaşlar, gelsin artık barış kardeşlik

        Bitsin artık bu ahlar, hakim olsun kardeşlik

        Gelin birlik olalım, tutuşalım el ele

        Analar ağlamasın, kardeşlik vurulmasın"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler