Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarının yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Harun Koçak'ın (25) cenazesi, memleketi Yozgat'ın Çekerek ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Koçak'ın naaşı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından önce Kayseri'ye oradan da helikopterle Çekerek ilçesine getirildi.

        İlçe Stadı'ndan alınan şehidin naaşı, buradan konvoy eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü.

        Şehidin babası Alim, annesi Miyase Koçak ve kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Harun Koçak'ın cenazesi, Kayalar köyü mezarlığına defnedildi.

        Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Bekar olan şehit Koçak'ın 3 ay önce başka bir terör saldırısında vücuduna şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı, tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler