Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde kaymakamlık tarafından "Şuhut'ta Anı Yakala" isimli fotoğraf yarışması düzenlendi.

        Prof. Dr. Veysel Eroğlu İş Merkezi'ndeki yarışmada birinciliği Tahir Akay, ikinciliği Veli Çınar, üçüncülüğüyse Fatih Sayar kazandı.

        Törende konuşan Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, fotoğrafın insanın kelimelerle anlatamadığı duygu, düşünce ve olayları, etkileyici bir biçimde anlattığını söyledi.

        Fotoğrafların anıların en kıymetli şahitleri olduğunu belirten Görükmez, şöyle konuştu:

        "Günümüzde her ne kadar sosyal medyada depolanıyor olsalar bile halen pek çoğumuzun evinde sevdiklerimizin yer aldığı bir fotoğraf albümü vardır. Kaybedilen aile büyüklerimizin, annelerimizin, babalarımızın tatlı hatıralarını bu albümlerin sayfalarında tazeleriz. Bize tarihi olayları, tarihi karakterleri de en iyi fotoğraflar anlatır. Toplumların bir nevi hafızalarıdır fotoğraflar. Tarihi, kültürü ve diğer birikimleriyle Şuhut'u kelimelerden daha iyi anlatabilmek için fotoğrafları kullanmak, tabii bundan önce ilçemizde fotoğrafçılığın yaygınlaşmasını sağlamak gerekir."

        Yarışmada birbirinden güzel eserlerin yer aldığını kaydeden Görükmez, "İşin uzmanlarınca puanlanarak sergiye kabul edilen eserlerin sahiplerine emekleri için teşekkür ederim. Gelecek yıllarda daha ciddi katılımlar ve Şuhut'u daha iyi anlatan fotoğraflarla bir sergi düzenlenir." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler