Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - SALİH YILDIRIM - Rize'nin İkizdere ilçesinde yöre sakinleri tarafından ''petranboard'' ve "lazboard" denilen tahtadan kayakla adını duyuran Petran Yaylası, eşsiz güzellikleriyle kışın olduğu kadar yazın da ziyaretçilerini bekliyor.

        Dağlar arasında barındırdığı zengin endemik bitki türleri, temiz havası ve muhteşem doğasıyla özellikle son yıllarda doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

        Yıllar önce keşfedilen ve snowboarddan esinlenerek bölgede, "lazboard", "petranboard" ve "üzme" olarak adlandırılan tahtalar üzerinde yapılan kayakla ünlenen Petran Yaylası, 9 yıldır renkli görüntülere sahne olan şenliğe ev sahipliği yapıyor.

        Doğu Karadeniz'in öne çıkan yaylalarından biri olan 2200 rakımlı Petran, kayağa elverişli karıyla kışın daha çok rağbet görse de yazın çok sayıda fotoğraf tutkununu ağırlıyor.

        İl merkezine 80 kilometre uzaklıkta, İkizdere'nin güney ucunda hakim bir tepede yer alan Petran Yaylası, eski evleriyle de dikkati çekiyor.

        Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'nin her mevsimin kenti olduğunu söyledi.

        Doğa turizmine elverişli yaylanın, foto safari, kayak, trekking yapmak isteyen yerli ve yabancıların ziyaret ettiği önemli bir turizm bölgesi olduğunu ifade eden Hocaoğlu, Petran Yaylası'na kışın kayak yapmak için gelen turistlerin, yaylanın güzelliğini görünce yazın da gelmeye başladığına dikkati çekti.

        Hocaoğlu, bölgede yapılan şenlikler sayesinde Petran Yaylası'na ilginin gittikçe arttığını vurgulayarak, "Bölge artık keşfedilmeyi bekliyor. Bunu fark edenler Petran Yaylası'nın hem doğal güzelliklerini görmek hem de foto safari yapmak için yazın da buraya geliyor. Petran, 12 ay turizmin yapılabileceği özel bir bölge. Biz de bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz." dedi.

        Petran Yaylası'nın, Rize'nin önemli ve uğrak turizm merkezlerinden biri haline geleceğini dile getiren Hocaoğlu, gerek kış gerekse yaz turizmiyle cazibe merkezi olacağını kaydetti.

        - "Herkese burayı gelip görmesini tavsiye ediyorum"

        Meşeköy Muhtarı Ahmet Tığcı ise köylerine bağlı Petran'ın kış aylarında yapılan "lazboard" ile bilindiğini belirterek, "Yaz aylarında da bölgemiz görülmesi gereken, çok güzel bir yer. Rize'nin Ayder Yaylası, Trabzon'un Uzungöl'ü meşhur ama bizim yaylamız henüz tam bilinmiyor. Yaylamız henüz bakir bir yer. İnşallah iyi bir planlamayla yerli ve yabancı turistlerin yaylamızı görmesini sağlarız." diye konuştu.

        Turistlerin yaylayı çok beğendiğine işaret eden Tığcı, "Turistler yaylanın saklı bir cennet olduğunu ve burada insanın yaşlanmayacağını söylüyor. Doğal güzelliklerimizi göstermek için çalışmalarımızı yapıyoruz. Tüm insanlarımıza bu güzellikleri görmelerini tavsiye ediyorum." dedi.

        Tığcı, bölgenin turizme kazandırılması için konaklama tesisleri yaptıklarını belirterek, bunun yanı sıra teleferik projelerinin de olduğunu söyledi.

        Yaylayı ziyaret eden Süleyman Getir de Petran'ın adeta saklı cennet olduğunu dile getirerek, "Doğasıyla havasıyla keşfedilmemiş bir cennet burası. Petran gezdiğim, gördüğüm en güzel yerlerden biri." ifadesini kullandı.

        Petran'da çok çiçek türü olduğunu kaydeden Getir, "Bitki örtüsü çok geniş. Bir bahçeye girdiğimizde adeta bal kokusu alıyoruz. Herkese burayı gelip görmesini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler