Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Süleyman Elban, ilçeleri tanımak amacıyla çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

        Osmaneli ilçesinde Kaymakam Edip Çakıcı tarafından Osmaneli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) karşılanan Vali Elban, OSB hakkında bilgi aldıktan sonra kent merkezinde Osmanlı'nın son dönemlerindeki sivil mimari örnekleri olan tarihi evlerin bulunduğu sokakları gezdi.

        Tarihi Rüstem Paşa camisinde de incelemeler yapan Elban, Kaymakam Çakıcı ve Belediye Başkanı Münür Şahin ile Necla Hanım Konağı Sürekli Eğitim Merkezine ziyarette bulundu.

        Buradan Pazaryeri ilçesine geçen Vali Elban, Kaymakam İbrahim Özdel ile birlikte Kınık köyünde toprak ürünlerinden yapılan seramik el yapımı çömlekçilik atölyeleriyle Orman ve Su İşleri Bakanlığınca "Tabiat Parkı" ilan edilen Küçükelmalı göletini dolaştı.

        Gölpazarı ilçesinde de Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu ile diğer ilgililerce karşılanan Vali Elban, ilçeye bağlı Kurşunlu köyüne yapılması planlanan mesire alanını gezdikten sonra kent merkezinde tarihi Mihalgazi Camisini ziyaret etti.

        Cami çıkışı engelli vatandaşla ve halkla bir süre sohbet eden Vali Elban, tarihi Taşhan'ı dolaştıktan sonra Yenipazar ilçesine geçti. Kaymakam Bekir Özen tarafından karşılanan Elban, Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı'nda incelemede bulundu.

        Kanyonu inceleyen ve bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Elban, Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı'nın Bilecik'in ve Yenipazar ilçesinin tanıtımı ve ilçenin gelişmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

        İnhisar ilçesini de ziyaret gerçekleştiren Vali Elban, Akköyün'de köylülerle görüşerek, çocuklarla yakından ilgilendi.

        Daha sonra önceki yıl yaşanan sel nedeniyle zarar gören Tozman köyüne geçen Elban, burada da köylülerle bir araya gelerek, köyün durumu hakkında bilgi aldı.

        Vali Elban, Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve inşaat çalışmaları başlayan Tarpak göletinde incelemede bulanarak, yüklenici firma yetkilileriyle görüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler