Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'in Derik ilçesinde 3 askerin şehit olduğu iki saldırı olayı ile ilgili 9 kişi yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Derik Cumhuriyet Başsavcılığınca, 4 Mayıs'ta teröristlerce Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığına bombalı araçla düzenlenen ile 24 Haziran'da Bayır Mahallesi'nde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için bir adrese yapılan aramada, teröristlerce açılan ateş sonucu 2 askerin şehit olduğu saldırı olayları ile ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

        Soruşturma kapsamında Bayır Mahallesindeki çeşitli adreslerde yapılan aramada 9 kişi, gözaltına alındı.

        Jandarmada 3 şahıs serbest bırakılırken, diğer 6 kişinin işlemleri sürüyor.

        Derik ilçesinde 4 Mayıs'ta teröristlerce Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığına bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir asker şehit olmuş, 9 asker ile 2 sivil de yaralanmış, soruşturma kapsamında 24 Haziran'da Derik'in Bayır Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin yakalanması için yapılan arama sırasında teröristlerce açılan ateş sonucu Jandarma Astsubay Mustafa Ayna ve Jandarma Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç şehit olmuştu.

        Soruşturmada, 7 Mayıs günü gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i çıkarıldıkları adli makamlarca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı. Dün de Derik, Mazıdağı ve Kızıltepe ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 11 adreste yapılan aramada 11 kişi gözaltına alınmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler