Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Gümüşpınar Mahallesi'ndeki maden ocaklarında başlatılan rehabilitasyon çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, madenlerin çıkarıldığı sahalar, zenginleştirilmesi için kurulan tesislere açılan ulaşım yolları ve enerji nakil hatlarının çekilmesi gibi nedenlerle daralan orman sahaları, madencilik faaliyetlerinden sonra yeniden ağaçlandırılarak rehabilite ediliyor.

        Bu çerçevede Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) Gümüşpınar maden ocaklarında rehabilitasyon çalışmaları yürütülüyor.

        Bölgede 2014'te bin 520, geçen yıl ise bin 720 dekarda rehabilitasyon ağaçlandırması yapan OGM, bu sene 2 bin dekar için etüt ve planlamalarını tamamladı. Müdürlük, böylece toplam 5 bin 240 dekar sahada çalışma yaptı.

        Bu yılki faaliyetlerin yürütülmesinde özellikle bölgede yaşayan köylülerin istihdam edilmesine özen gösterildi. 3 bin 240 dekardaki kültür bakım çalışmalarına katılan köylüler, bayram öncesi ek gelir imkanına sahip oldu.

        - "Çevrenin de rehabilitasyonuna büyük önem veriyoruz"

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ülkenin yer altı ve yer üstü zenginliklerinin kalkınma için kullanmasının zaruret olduğunu belirtti.

        Madenciliğin çevreye olumsuz etkilerini en alt seviyede tutmak için sektörde çevre dostu teknoloji ve yöntemlerin kullanılmasını teşvik ettiklerini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

        "Madencilik süreçlerinde ve sonrasında olumsuz etkilenen çevrenin de rehabilitasyonuna büyük önem veriyoruz ve bu doğrultuda eski haline dönmesi için gereken çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmaları yaparken ise bölgede yaşayan vatandaşlarımızı istihdam ederek, refah düzeylerine katkı vererek, ek gelir elde etmelerini sağlıyoruz. Gümüşpınar maden ocaklarında da böyle bir uygulamaya gittik."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler