Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'nin İyidere ilçesinde ambulansın otomobille çarpışması sonucu yaşamını yitiren sağlık memuru Mehmet Yıldırım için görev yaptığı hastanede tören gerçekleştirildi.

        Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki törene, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Başhekim Prof. Dr. Hasan Türüt, Yıldırım'ın mesai arkadaşları ve sağlık çalışanları katıldı.

        Başhekim Türüt, yaptığı konuşmada, Yıldırım'ın ahlakı ve çalışkanlığıyla parmakla gösterildiğini belirterek, "Onu görev şehidi olarak kabul ediyoruz. Allah da inşallah o şekilde kabul eder." dedi.

        Acılarının tarifinin olmadığını dile getiren Türüt, "Can taşırken, can kurtarma çabası içindeyken maalesef kendisi şehit oldu. Kaybımız ve acımız büyük. Kendi kardeşimiz gibi üzüldük. Herkese Allah sabırlar versin. Hepimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

        Yıldırım'ın mesai arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadığı törende, hastanenin imam hatibi Adem Erkan tarafından Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi.

        Törenin ardından Yıldırım'ın cenazesi, yarın toprağa verileceği Erzurum'un Uzundere ilçesine gönderildi.

        Rize'den Trabzon'a dün hasta nakleden Osman Karafazlı yönetimindeki 53 AN 162 plakalı ambulans, Karadeniz Sahil Yolu İyidere mevkisinde karşı şeride geçerek, İlyas Taşçı idaresindeki ZHZ 377 Gürcistan plakalı otomobille çarpışmıştı. Kazada, ambulanstaki 7 aylık Demet Ayhan olay yerinde, sağlık memuru Mehmet Yıldırım (45) hastanede hayatını kaybetmiş, bebeğin annesi Meral ve babası Yakup Ayhan ile sürücüler Karafazlı ve Taşçı yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler