Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Genç Çiftçi Desteklenmesi Projesi" kapsamında Bilecik'te 134 çiftçinin hazırladığı projelerin destekleneceği açıklandı.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde, genç çiftçi projelerine verilecek hibe desteklerinin sonuçlandığını bildirdi.

        Hibe desteklerinden 40'ının bitkisel üretim, 8'inin küçükbaş hayvancılık, 51'inin besi danası ve 35'inin de damızlık dişi düve projelerine tahsis edildiğini bildiren Yıldız, şunları kaydetti:

        "İlçeler bazında müracaat durumu, ilçenin tarım ya da hayvancılık potansiyeli, gelişmişlik, nüfus ve istihdam durumları dikkate alınarak, merkeze 15, Bozüyük'e 18, Gölpazarı'na 15, İnhisar'a 15, Osmaneli'ne 22, Pazaryeri'ne 15, Söğüt'e 19 ve Yenipazar'a 15 proje tahsis edilmiştir. İlimize toplam 134 proje tahsis edilmiş ve projelere tahsis edilen toplam ödenek miktarı 4 milyon 20 bin liradır. Asıl listeden hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin 11-15 Temmuz'da başvuru dosyasını teslim ettikleri il ve ilçe müdürlükleri ile hibe sözleşmesi imzalamaları gerekmektedir. Projelerin girişimci genç çiftçilerimize, ilimiz tarım ve hayvancılığına, ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ümit ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler