Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Gürsu ilçesindeki Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin günlük kapasitesini 150 bin metreküpe yükselteceklerini belirterek, arıtmadan çıkan çamurun bertarafıyla ilgili tesisi de hayata geçirdiklerini bildirdi.

        BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Burkay'ın başkan yardımcılığını üstlendiği Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifinin olağan genel kurulu, kentte bir otelde gerçekleştirildi.

        Toplantıda konuşan Burkay, ekonomideki büyüme hedeflerinde çevreyle barışık sanayileşmenin olmazsa olmazları arasında yer aldığını vurguladı.

        Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifinin de kentin doğusunda bölge sanayicilerinin ve kamunun bir araya gelerek hayata geçirdiği örnek bir proje olduğunu aktaran Burkay, şunları kaydetti:

        "Arıtma tesisinin günlük kapasitesini kısa süre önce 52 bin metreküpten 100 bin metreküpe çıkarttık. Önümüzdeki süreçte arıtma tesisinin günlük su arıtma rakamını 150 bin metreküpe yükselteceğiz. Arıtmadan çıkan çamurun bertarafıyla ilgili tesisimizi de hayata geçirdik. Buradaki makine parkuru ve tesisin tamamı milli bir proje. Güneş panellerinden de enerji üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Böylece işletme maliyetlerimizi en alt seviyeye çekmeyi amaçlıyoruz. Bursa olarak çevreye karşı tüm sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz ve bunları yerli teknolojilerle hayata geçireceğiz."

        Genel kurula, kooperatifin başkanlığını da yürüten Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener ve Emin Akça ile kooperatif üyeleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler