Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı’nın Diyadin ilçesinde 100 kişilik yurt ve 16 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

        Ağrı Valisi Musa Işın, törende yaptığı konuşmada, 16 derslikli lise ve pansiyonunun temellini attıklarını belirterek, bu yıl Diyadin'de 2 büyük okulun daha temelini atacaklarını söyledi.

        Ağrı'da derslik başına 27-28 öğrenci düştüğünü ifade eden Işın, "İnşaatlarımız bittiği takdirde bu sayı 23-24'e düşecek. Sadece eğitim alanında değil diğer alanlarda da devletin çok muazzam çalışmaları ve yatırımları vardır. Sağlık ve spor alanında çok ciddi yatırımlar söz konusu. Bugün köy yollarının sıcak asfalt olduğu il sayısı çok azdır. Ağrı'da devam etmekte olan yatırımların miktarı 2 milyar 800 milyondur." dedi.

        Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle Diyadin Jeotermal Kaynaklı Organize Sanayi Bölgesinin temelinin atıldığını anımsatan Işın şöyle devam etti:

        "O bölge tüzel kişilik kazandı, yatırım programına alındı. Devlet tarafından orada 40 milyon liralık yatırım yapılacak. Bittiği zaman başta Diyadin olmak üzere Ağrı'ya çok büyük bir katkısı olacak. Burada 2 bin kişinin çalışacağını tahmin ediyoruz. Çok ciddi bir nakliye devreye girecek. Burada günde 22 tırlık ürün taşınacak. Büyük bir nakliye hizmeti devreye girecek. Yine burada Jeotermal Anonim Şirketi tarafından Projesi hazırlanmıştır. 5 yıldızlı bir otel yapılacaktır. Suyu satışa çıkarılacaktır, piyasaya sürülecektir. Dolayısıyla inşallah burada yepyeni bir konsept olacaktır. Böylelikle başta Diyadin halkımız olmak üzere vatandaşlarımız bunun sayesinde ekonomik bir refaha ulaşacaklardır. Yatırımlarımız ve gayretimiz de bu yöndedir. Tek amacımız ve gayemiz halkımızın huzur içerisinde yaşamasıdır."

        Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Soğukpınar, Diyadin Kaymakamı Mekan Çeviren, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İshak Hasanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenkeci, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Gürcan ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler