Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - "Öğrenciler AB’yi Öğreniyor" projesi kapsamında düzenlenen "Bana AB’yi Anlat" konulu resim ve slogan yarışmalarında Bolu ilinde dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından verildi.

        Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül törenine, Bolu Valisi Aydın Baruş, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Behiye Baysal Ortaokulu Müdürü Ali Rıza Karaibrahimoğlu, 60.yıl Ortaokulu Müdürü İsmail Lekesiz, Göynük Ortaokulu Müdürü Faruk Kahraman, dereceye giren öğrenciler ile danışman öğretmenleri katıldı.

        Ödül töreni öncesinde Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon ekibi adına yarışmayla ilgili bilgiler veren Süleyman Yardımcı, Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 81 ilde "Bana AB'yi Anlat" temalı resim, slogan ve kısa öykü yarışmaları düzenlendiğini ve proje takvimine göre yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığına bildirildiğini kaydetti.

        Yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür eden ve dereceye girenleri de tebrik eden Bolu Valisi Aydın Baruş, öğrencilerin üretken olması için böyle yarışmalara katılmasının önemli olduğunu belirtti.

        Yarışmaya katılmanın, o konu üzerinde kafa yormak demek olduğunu dile getiren Baruş, "Çünkü insanın üretken olması için her alanda Türkiye çapında öğrenciler için düzenlenen yarışmalara iştirak etmeye çalışması lazım. Bu öğrencilerimiz için çok önemli. İleride rekabet zamanı geldiğinde sizin bu emekleriniz meyve vermeye başlayacak. Çünkü yarışmaya katılmak, onun üzerine kafa yormak demek. Düşüncelerinizi ona yoğunlaştırıp kendinizi düşünce üretimi yapmak için zorlamanız demek." şeklinde konuştu.

        Konuşmanın ardından resim yarışmasında birinci olan Behiye Baysal Ortaokulu öğrencisi Gizem İnce ve slogan yarışması birincisi Göynük Ortaokulu öğrencisi Halil İbrahim Tepe'ye diz üstü bilgisayar, resim yarışması ikincisi 60. Yıl Ortaokulu öğrencisi Edanur Turan ile slogan yarışması ikincisi Göynük Ortaokulu öğrencisi Beyzanur Baygın'a bisiklet, resim yarışması üçüncüsü Behiye Baysal Ortaokulu Öğrencisi İlayda Türkmen'e ise santranç takımı hediye edilirken danışman öğretmenlere ise kalem hediye edildi.

        Tüm öğrencilerin ödüllerini ve madalyalarını Bolu Valisi Aydın Baruş verdi.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler