Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da çalışan gazeteciler, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

        Celal Çiftçi Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen iftarda basın mensupları, okunan duaların ardından yemek yedi, gündemdeki konularla ilgili sohbet etti.

        Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çiftçi, yaptığı açıklamada, basın mensuplarının birlik ve beraberliği için iftar yemeği düzenlediklerini söyledi.

        Gazetecilerin her zaman dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, şunları kaydetti:

        "Basın vatandaşın temsilcisi, sesini topluma ulaştırabileceği bir araçtır. Mesleğimiz bir yönüyle kutsaldır, hizmet mesleğidir. Bunun bilincinde görevimizi yerine getirmemiz gerekir. Basın camiamız, her geçen gün büyüyor. Bu mesleğe gönül vermiş genç arkadaşlarımız geliyor ve tecrübeli büyüklerinden bayrağı devralmaya çalışıyor. Bu güzel bir durum. Gençlerin de gazetecilik yapmak için can atması bizleri mutlu ediyor. Allah emeklerini boşa çıkarmasın."

        - Erzincan'dan Hilvan'a kardeşlik köprüsü

        Erzincan Belediyesi tarafından Hilvan ilçesinde yaptırılan çok amaçlı kültür evinin açılışı yapıldı.

        Bahçelievler Mahallesi'nde düzenlenen törende Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, yapımı tamamlanan kadın kültür evini hizmet açtı.

        Erzincan Belediye Başkanı Başsoy, yaptığı açıklamada, Hilvan ile kardeş belediye olmanın kendisi için gurur verici olduğunu belirtti.

        Başsoy, "2014 yılında Şanlıurfa ve Hilvan’ı ziyaret etmiştim. Aradan geçen yaklaşık 3 yıllık bir zaman diliminden sonra yeniden Hilvan'a geldiğimde ilçeyi çok farklı gördüm. Yapılan güzel hizmetlere bir katkı olarak kardeş belediyemize daha çok kadınlarımızın faydalanacağı kadın kültür evini yapma kararı aldık. Temennimiz, arada kurulan bu dostluk ve kardeşlik köprüsünün ebedi olmasıdır. Hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuştu.

        Bayık ise, yapılan kültür evinin, daha çok kadınların eğitim amacıyla kullanılacağını ve bunun dışında kadın taziye evi olarak da kullanılabileceğini belirtti

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler