Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden havalimanı çalışanı ve üniversite öğrencisi Merve Yiğit'in cenazesi, memleketi Konya'nın Ahırlı ilçesinde defnedildi.

        Havalimanında bir yiyecek ve içecek firmasında yarı zamanlı aşçı olarak çalışan Yiğit'in cenazesi, törenin yapılacağı Kayacık Mahallesi'ne getirildi.

        Cenaze töreni öncesi Yiğit'in babası Ali, annesi Ümmühan Yiğit, kız kardeşleri ve yakınları gözyaşı döktü.

        - "İşten bir kaç gün sonra ayrılacaktı"

        Merve Yiğit'in amcasının oğlu Bünyamin Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Merve'nin olayın olduğu gün 20.30-21.00 saatlerinde arkadaşının teklifi ile molaya çıktığını ve patlamanın meydana geldiğini söyledi.

        Normalde mola için havalimanının arka tarafına Merve'nin, o gün patlamanın olduğu ön tarafa çıktığını anlatan Yiğit, "Çıktıktan bir iki dakika sonra, önce silahlı saldırı, ardından kızımızın iki metre yakınında patlama oluyor. Bunun üstüne diyecek bir şey yok. Bizim kızımızı alıp gittiler. Gördüğümüzde tanınmaz haldeydi. Teröre lanet olsun." diye konuştu.

        Yiğit, kuzeninin üniversite masraflarını karşılamak ve babasına destek olmak için çalıştığını belirterek, bir kaç gün sonra da işi bırakacağını öğrendiğini ifade etti.

        - "Nişan hazırlıkları için para biriktiriyordu"

        Yiğit'in çocukluk arkadaşı Yasemin Çorluoğlu ise arkadaşının çok azimli ve zeki bir insan olduğunu dile getirdi.

        Yiğit'in İstanbul Aydın Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü burslu bir şekilde bitirdiğini ve aynı zamanda dışarıdan da İşletme bölümünde okuduğunu anlatan Çorluoğlu, şöyle devam etti:

        "Bir taraftan da İngilizce kursuna gidiyordu. Hayat doluydu. Hayalleri ve idealleri vardı. Okul masraflarını karşılamak için havalimanında tam zamanlı işe başlamıştı. Dersleri yoğunlaşınca da yarı zamanlı çalışmaya başladı. İşten çıkmak için iki gün önce istifasını vermişti, bir kaç gün sonra da çıkacaktı. Erkek arkadaşı da havalimanında çalışıyordu. İlk patlama olduğunda arkadaşını aramış, haber vermiş ama daha sonra çok yakınında ikinci patlama olmuş. Bu patlamada hayatını kaybetti. Erkek arkadaşı ile yakında nişanları olacaktı. Bunun için ikisi de para biriktiriyordu."

        Yiğit'in cenazesi, öğle namazını müteakip mahalle meydanında kılınan cenaze namazının ardından, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

        Cenaze törenine, Konya Valisi Yakup Canbolat, Yiğit'in ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler