Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Kale ilçesinde, Türkiye'nin coğrafi işaret belgesine sahip tescilli üç biberinden birisi olan "Kale Biberi"nin hasadına başlandı.

        Kale Ziraat Odası Başkanı Halil Saygın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin önemli gelir kaynaklarının başında yer alan biberin hasadının başladığını, üreticilerin ürünün rekoltesi ve fiyatından memnun olduğunu vurguladı.

        Geçen yıl yaklaşık 600 dekar alanda 5 bin ton hasat yapılan biberin rekoltesinde bu yıl yüzde 20 artış beklediklerini belirten Saygın, ürünün pazarda 3 liradan, perakende de 4 liradan satıldığını kaydetti.

        Saygın, ilçede düzenlenen biber festivalinin, ürünün tanıtımına katkı sağladığını ifade ederek, şunları söyledi:

        "Kale ilçesinin en önemli gelir kaynaklarından biri. Üç damarlı saman sarısı C vitaminine sahip, yağ oranı kaliteli, yuvarlak biber tipli ve kalın etli olması nedeniyle tüketicinin biber tercihinde ilk sıraları alıyor. Kale biberi, Alanyurt, Demirciler, Gökçeören, Habibler ve Özlüce mahallelerinde yetiştiriliyor. Acı, tatlı ve az acı çeşitlerinin üretildiği Kale biberinin rekoltesi damlama sulama ile artış göstermeye başladı. Bu yıl gerek rekolte de gerekse ürünün kalitesi daha güzel. İç piyasada tüketilen biberin yurt dışında tanıtımı için çalışmalara başlanıldı. Üreticilerimiz en büyük isteği ise ürettikleri biberleri dünyaya satabilmek."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler