Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 9 Mayıs'ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin'in (36) Edirne'de yaşayan annesi Hatice Şahin, Ramazan Bayramı'nı çocuğundan yoksun geçirmenin hüznünü yaşıyor.

        Yaşamını Havsa ilçesine bağlı Necatiye köyünde sürdüren 57 yaşındaki Şahin, evladının asker kıyafetiyle çekilmiş çerçeveli fotoğrafına sarılıp, acısını hafifletmeye çalışıyor.

        Şehit annesi Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk bayramın çocuğu olmadan adeta "zehir gibi acı" geçtiğini söyledi.

        Oğlunun mezarına her gün gittiğini belirten Hatice Şahin, "Bu bayram da gittik, hep gideceğiz ama ben onunla konuşurken o benimle konuşmuyor. Bu bayram benim yavrum gelecekti, hep birlikte olacaktık. Aynı sofrada bayram yemeği yiyecektik ama yok. Yok benim yavrum." diye konuştu.

        Terörü lanetleyen anne Şahin, şunları kaydetti:

        "Yavruma ateş eden ellere lanet olsun. Onlara destek verenlere de lanet olsun. Bu bayramları böyle geçirmemize sebep olanlara da lanet olsun. Çok canlar yandı, çok öksüz, yetim yavrular kaldı. Şimdi bayramdayız o yetimler nasıl oturacak o sofraya. Baba yok ne diyecekler. O yetimler babasının elini öpecekti, o eli nerede bulacaklar. Harçlık alacaklardı babalarından, şimdi yok. Nerede bulacaklar babalarını.

        Beni bu yaşta askere çağırsalar giderim. Versinler elime silahı vatanı savunmaya, bu bayrağı dalgalandırmaya giderim. Öleceğimi bilsem bile gene giderim. Yavrumun vefat ettiği yerden ben devam ederim. Desinler ki bana 'şu terörist' yemin ederim gözümü kırpmadan sıkarım. Çok canım yanıyor. Benim yavrum gitmiş, ben gitsem ne olacak."

        - "Anaların ciğeri yanıyor"

        Ay yıldızlı bayrağın her gün gururla dalgalanmaya devam edeceğini aktaran Hatice Şahin, vatanı teröre ve destekçilerine bırakmayacaklarını dile getirdi.

        Türkiye'nin hiçbir zaman bölünmeyeceğini vurgulayan Şahin, "Anaların ciğeri yanıyor. Tek isteğim bu terörün son bulması ve anaların, eşlerin, yavruların bayramlarda gözü yaşlı kalmamasıdır." şeklinde konuştu.

        Anne Şahin, şehit oğlunun Isparta'da yaşayan eşi Kıymet Şahin ve torunlarının da bayramın 2'nci günü kendilerini ve oğlunun mezarını ziyarete geleceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler