Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu'nun bazı ilçelerinde meydana gelen sel ve heyelanlarla ilgili "Bayrama biraz tatsız bir şekilde başladık. Bölgemizde metrekareye yaklaşık 140 kilograma ulaşan yağmur yağdı ve bazı bölgelerimiz de bundan fevkalade etkilendi." dedi.

        Torun, Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen "Kent Bayramlaşması" programında yaptığı konuşmada, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, sağlık ve huzur dolu günler diledi.

        Bayrama biraz tatsız başladıklarını belirten Torun, "Bölgemizde metrekareye yaklaşık 140 kilograma ulaşan yağmur yağdı ve bazı bölgelerimiz de bundan fevkalade etkilendi. Allah'tan can kaybımız, herhangi bir yaralımız yok. Bu da sevindirici." dedi.

        Torun, zararın telafisinin en kısa sürede yapılacağını dile getirerek, "Kapanan yollar ve mağdur olan vatandaşlarımızın da bir an önce mağduriyeti giderilir. Gerçekten bu yaz oldukça yağmurlu geçiyor ve yağmur bereket ama maalesef fazlası da felaket oluyor. Bütün mağdur vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun." diye konuştu.

        Bayramların, birlik, beraberlik, barış, kardeşlik olduğuna işaret eden Torun, her günün bayram tadında olmasını diledi.

        Vali İrfan Balkanlıoğlu da sel ve heyelan nedeniyle can kaybı yaşanmadığını ifade ederek, "Fatsa ilçesinde incelemelerde bulunduk. Oradaki yağış, sanki gökten yağmur değil de itfaiye hortumuyla su sıkılıyor gibi bir manzara vardı. Allah beterinden saklasın." diye konuştu.

        AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da Ordulu vatandaşların ve tüm İslam aleminin bayramını kutladı.

        Gece saatlerinden itibaren başlayan yağışın bazı ilçelerde ciddi manada hasara yol açtığını aktaran Gündoğdu, yaklaşık 150 mahalle yolunda da hasar oluştuğunu dile getirdi.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da protokol üyeleri ile vatandaşların bir araya geldiği anlamlı bir bayramlaşma programı gerçekleştirildiğini söyledi.

        - "8 köprü yıkıldı"

        Kentte yaşanan şiddetli yağış sonrası yaşananlara ilişkin bilgi veren Yılmaz, "Gece saat 02.00'den itibaren şehrimizin yaklaşık üçte birlik kesiminde, Fatsa, Çamaş, Çatalpınar, Gürgentepe, Perşembe, Ulubey ve Altınordu ilçemizin yüksek kesimlerinde çok ciddi sel oldu. Çok şükür şu an itibarıyla ölümüz ve yaralımız yok. Belli bir miktar hayvan telef olmuş. Şu an tespit ettiğimiz 8 köprümüz yıkıldı." ifadelerini kullandı.

        Yılmaz, yaklaşık 16 evin heyelan sebebiyle yıkıldığını ve boşaltıldığını belirterek, hasar tespit çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini kaydetti.

        Konuşmaların ardından protokol üyeleri, vatandaşlarla tokalaşarak bayramlaştı.

        Büyükşehir Belediyesi binası önünde gerçekleştirilen programa, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler