Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Terör kalleştir. Bazen gelir havaalanına saldırır, bazen intihar bombacıları gelir vatandaşlarımızı vurur. Bunların hepsi aynıdır. Kutsal topraklarda Peygamberimizin camisine saldıran o insan müsveddeleri de aynıdır." dedi.

        Ramazan Bayramı'nı memleketi Antalya'da geçiren Çavuşoğlu, Gündoğmuş ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, başarılarının sırrının birlik ve beraberlikten geldiğini söyledi.

        Memleketin gücünün devletle milletin etle tırnak gibi olmasından geldiğini anlatan Çavuşoğlu, "Kolay aylar ve günler geçirmiyoruz. Terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Terör kalleştir. Bazen gelir havaalanına saldırır, bazen intihar bombacıları gelir vatandaşlarımızı vurur. Bunların hepsi aynıdır. Kutsal topraklarda Peygamberimizin camisine saldıran o insan müsveddeleri de aynıdır. Teröristin iyisi kötüsü olmaz. Hepsi lanetlidir ve kalleşçe saldırırlar. Bunların hepsiyle mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

        Türkiye'nin etrafındaki zorlukları aşmanın görevleri olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, her şeye rağmen ilk çeyrekte Türkiye'nin yaklaşık yüzde 5 büyüdüğüne dikkati çekti. Avrupa ülkelerinin bu büyümeyi hayal bile edemediklerini dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye'nin emin adımlarla yürüdüğünü vurguladı.

        Son zamanlarda İsrail ile ilişkilerin normalleştiğine değinen Çavuşoğlu, "Bizim şartlarımız yerine geldiği için ilişkilerimiz normalleşti. Rusya ile aynı şekilde uçak düşürme hadisesinden sonra ilişkilerin normale dönmesi için adımlar attık. Her zaman ülkemizin çıkarlarını koruyarak dostlarımızın sayısını artırmamız lazım. Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Zaten şartlarımızdan birisi oydu." şeklinde konuştu.

        "Lady Leyla" isimli geminin 14 tondan fazla insani yardımı Gazze'ye ulaştırdığını hatırlatan Çavuşoğlu, bunun bir başlangıç olduğunu kaydetti. Türkiye'nin Gazze'yi, Filistin'i yeniden inşa edeceğini dile getiren Çavuşoğlu, bu yerlerin altyapısını güçlendireceklerini anlattı.

        Konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını dinleyen Çavuşoğlu, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Bakan Çavuşoğlu, daha sonra karayoluyla Manavgat ilçesine geçti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler