Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün Giresun'da askeri helikopterin düşmesine ilişkin, "Tuğgeneral Mustafa Paşamız ağır yaralı. Buradaki yaralıların hepsi GATA'ya nakledilmiş vaziyette, 2 tane durumu çok ağır olan dışında." dedi.

        Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yaptı.

        Kurtulmuş, Giresun'daki helikopter kazasına değinerek, tüm millete başsağlığı diledi.

        Dün karakollardaki askerler ve şehit aileleriyle bayramlaşmak için vatani görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok değerli mensuplarını ve ailelerini taşıyan helikopterin, bir kaza sonucu düştüğünü anımsatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu olayda 7 şehidimiz var. Tuğgeneral Mustafa Paşamız ağır yaralı. Buradaki yaralıların hepsi GATA'ya nakledilmiş vaziyette. 2 tane durumu çok ağır olan dışında. Onlara da acil şifalar diliyoruz. Bütün milletimizin başı sağolsun. Türk Silahlı Kuvvetleri camiamıza başsağlığı diliyoruz. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah rahmet eylesin. Şehitlerimiz bayram sevincini paylaştığımız bir günde hepimizin yüreklerini dağladı. Mekanları cennet olsun."

        - Ordu'daki sel ve heyelan

        Kurtulmuş, Ordu'da devam eden sel ve heyelanlara işaret ederek, son yıllarda belki görülmemiş büyüklükte bir sel felaketiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

        Saatte metrekareye düşen 300 kilogram yağış sonucu 4 ilçeyi kapsayan bir sel felaketi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Dün sabah saatlerinden itibaren meseleyi yakinen takip ettik. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, jandarma kuvvetlerimiz, AFAD Bölge Müdürlüğü, bütün birimlerimiz, ellerimizden gelen çabayı en üst seviyede ortaya koyarak sel felaketinden sonra bölgedeki yurttaşlarımızın yaralarını sarmak için ellerinden geleni yaptılar." diye konuştu.

        Dün akşam yenilenen sel felaketi sırasında 2 kişinin Perşembe ilçesinde vefat ettiği, bir kişinin de kayıp olduğunu bildiklerini dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

        "İnşallah kayıp olan vatandaşımız da en kısa süre içerisinde sağ salim, sağ olarak bulunur. Burada sel felaketinde kaybettiklerimizden dolayı da ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. Bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun. Bu olay 10 yıllar boyunca çok nadir karşılaşılan bir olay. Bundan sonra vatandaşlarımız ve hemşehrilerimiz şundan emin olsunlar ki ortaya çıkan zarar ziyan eksiksiz şekilde hükümetimiz tarafından giderilecektir. Bütün imkanlarımızla bu felaketin yaralarının sarılması için hiç vakit kaybeden elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra hükümet olarak bütün gücümüzü ortaya koyacağız. Perşembe'de, Fatsa'da, Gürgentepe'de ciddi zarar görmüş vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler