Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Türkiye'nin İsrail ile arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden fevkalade rahatsız olan çevreler var.'' dedi.

        Bozdağ, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde partisinin ilçe teşkilatının bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türk milletinin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek bayramın huzur, barış, refah ve saadete vesile olmasını diledi.

        İsrail ve Rusya ile bir normalleşme sürecinin başladığını ifade eden Bozdağ, Mısır ile ilgili konularda da olumlu gelişmelerin olacağı sinyalinin ortaya çıktığını söyledi.

        Tüm bunların, Türkiye’nin yaşadığı coğrafyada ve bölgede bulunduğu pozisyona güç katan gelişmeler olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

        "İsrail ile Türkiye'nin ilişkilerinin normalleşti. Hem Türkiye'nin hem de İsrail’in ortak çıkarınadır. Türkiye ile Rusya'nın normalleşmesi de iki ülkenin çıkarınadır. Ülkeler arası ilişkiler, elbette ki her ülke kendi çıkarını gözeten adımlar atacaktır. Türkiye kendi çıkarları doğrultusunda bu adımları atmıştır. Tabii karşı taraf ülkelerde bundan fayda eder. Uluslararası ilişkilerde sade bir tarafın fayda ettiği bir ilişki yoktur. İki taraf da kendilerine göre bir netice alacaktır. Türkiye Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi düşmanlarını azaltmaya, dostlarını çoğaltmaya devam edecektir. Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu zor coğrafyada yaşamanın zor koşulları var. O koşulların gereğini de elbette yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.''

        Milletin basireti, sağ duyusuyla bir sorunu aşma noktasında kendilerine katkı yaptığını vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

        ''Türkiye'nin İsrail ile arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden fevkalade rahatsız olan çevreler var. Siz bunların medyadan, televizyonlardan takip ediyorsunuz. Bunlar her zaman Türkiye'nin lehine bir gelişme olursa ondan rahatsız oluyorlar. Esasında mutlu olmaları gerekir. Ama bakıyorsunuz Türkiye'nin menfaatine her gelişmeden rahatsız olan bu çevreler bu ilişkilerin normalleşmesinden de rahatsızlar. Dün İsrail ile ilişkilerin bozulmasını eleştiren çevreler, bu sefer düzelmesini eleştiriyorlar. Dün Rusya ile ilişkilerin bozulmasını eleştirenler, hükümeti suçlayanlar, bugün ilişkilerin düzene girmesini ve normalleşme seyrini almasından rahatsız, şimdi de onu eleştiriyorlar. Bunların ortak menfaati Türkiye'nin hayrına olan işlerin olması değil, ortak menfaatlerin Türkiye'nin zararına işlerin olmasıdır. Böyle bir şey olabilir mi, siyasetin içinde var, medyanın içinde var, üniversitelerin içinde var. Bu belki de Türkiye'ye has bir şeydir. Ama hamdolsun milletimizin basireti, sağduyusu bütün bunları aşma noktasında bize büyük bir güç vermektedir.''

        - ''Kimse Ankara'nın güvenliğinin Şam’ın güvenliğinden ayrı olduğunu söyleyemez''

        Bakan Bozdağ, Suriye'de yaklaşık 4 yıldır iç savaşın yaşandığına dikkati çekerek 3 milyon civarında Suriyelinin Türkiye'de misafir olduğunu, 10 milyon Suriyelinin ülkesini terk ettiğini dile getirdi.

        Hiç kimsenin Suriye'de olup bitenlere Türkiye'nin bigane kalmasını beklememesi gerektiğini söyleyen Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

        "Çünkü olup bitenler Türkiye’nin ulusal güvenliğiyle de doğrudan ilgili kondur. Bir metre önünü göremeyen bazı siyasetçiler bu gerçeği ifade edemiyorlar. Hiç kimse Ankara'nın güvenliğinin Şam’ın güvenliğinden ayrı olduğunu söyleyemez. 910 kilometre sınırımız var ve sınır dümdüz. Böyle bir çatışma var. Bu çatışmalar karşısında almanız gereken tavır var. Türkiye bu konuda doğru olan tavrı almıştır. Doğru olan tavrı da uygulamaya devam edecektir. Dileğimiz Suriye'deki kargaşanın, çatışmanın, belirsizliğin kısa sürede sona ermesidir. Bugüne kadar sona ermedi ama hiç olmazsa bundan sonra daha fazla bu çatışmaların sürmemesidir. Türkiye bu konuda üzerine düşeni yapmaktadır. Uluslararası toplum da üzerine düşen görevi yapar. Bunlar üzerine düşeni etkin bir şekilde yapabilmiş olsalar Suriye'deki çatışmalar bu kadar uzun sürmezdi. Dileğimiz bundan sonra bu konuda daha kararlı, daha etkili, daha neticeye odaklanmış adımların atılmasıdır.''

        - Helikopter kazası

        Bozdağ, bayramlaşma törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun'daki helikopter kazasına değindi. Giresun’da meydana gelen helikopter kazasının herkesi derinden üzdüğüne vurgu yapan Bakan Bozdağ "Bayram gününde bayramı zehir etti desek yeridir. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerine Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, dileğimiz bundan sonra böyle acıların, böyle kazaların olmamasıdır. İnşallah bundan sora böyle kazalar olmaz. Konu inceleniyor. İncelemeler bittikten sonra daha net konuşma imkanı olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

        Bozdağ, daha sonra Şefaatli ilçesinde bayramlaşma törenine katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler