Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Şalpazarı ilçesinde yaşanan sel ve heyelana ilişkin, "İlçedeki tüm mahallelere müdahale etmiş durumdayız. Geyikli, Çamlıca, Acısu, Simenli ve Sütpınar mahallelerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Tüm çalışmalar tamamlanana kadar iş makinelerimiz buradan çıkmayacak." ifadelerini kullandı.

        Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Şalpazarı'nda bir vatandaşın sel ve heyelana bağlı kaza nedeniyle hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

        Bölgede şiddetli yağış riskinin devam ettiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, bu nedenle vatandaşları sel ve heyelana karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        Doğu Karadeniz'de etkili olan yağışların, Trabzon'un farklı noktalarında heyelana neden olduğuna işaret eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

        "Trabzon'un Şalpazarı ilçesi, dün akşam saatlerinde etkili olan yağıştan ciddi şekilde etkilendi. İlçenin birçok noktasında heyelan yaşanırken, Geyikli Mahallesi'nde önemli ölçüde hasar meydana geldi. İlçede ayrıca Acısu ve Çamlıtepe mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallede de heyelan yaşandı. Acısu Mahallesi'nin ana yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapanırken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi 30 iş makinesiyle bölgeye müdahale etti. Aynı şekilde başta Geyikli olmak üzere Şalpazarı'nda heyelanın yaşandığı tüm bölgelere ekiplerimiz anında müdahale etti."

        Bölgede çalışmalara aralıksız devam edildiğini bildiren Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ayrıca heyelanın yaşandığı Of, Hayrat ve Yomra ilçelerinde de çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

        - "Maddi kayıplar telafi edilecek"

        Gümrükçüoğlu, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresinin (TİSKİ) yürüttüğü çalışmalarla su sorunu yaşanmasının önüne geçtiğine dikkati çekerek, şu ifadelere yer verdi:

        "Bölgede yaşanan aşırı yağışlardan dolayı Trabzon'un bazı noktalarında içme suyu hatlarında da sorunlar yaşandı. TİSKİ ekipleri tüm sorunlara anında müdahale etti. TİSKİ ekipleri, Of'un Gürpınar, Bölümlü ve Uğurlu mahalleleri ile Hayrat'ın Balaban Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kopan tüm içme suyu hatlarını kısa sürede yenileyerek vatandaşların susuz kalmasının önüne geçti. Oldukça nitelikli bir makine parkına sahip olan TİSKİ, ayrıca aşırı yağışlar nedeniyle sorun yaşayan diğer bölge illere de destek verdi. TİSKİ tarafından talep üzerine Rize'ye kombine kanal temizleme aracı gönderildi. Trabzon'da su taşkını yaşanan noktalara da iş makineleriyle anında müdahale edildi."

        Maddi kayıpların kısa sürede telafi edileceğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak Şalpazarımızın tüm mahallelerine müdahale etmiş durumdayız. Geyikli, Çamlıca, Acısu, Simenli ve Sütpınar mahallelerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Tüm çalışmalar tamamlanana kadar iş makinelerimiz buradan çıkmayacak. Sonrasında da istinat duvarı ve menfez gibi gerekli tüm çalışmalar çok kısa sürede yerine getirilerek heyelanın izleri ortadan kaldırılacak. Bu çalışmalarımızı başta karayollarımız ve DSİ olmak üzere ilgili kamu kurumlarımızla sürdürmekteyiz." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler