Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'nin iyiye gitmesini istemeyenler, Türkiye'nin mazlum, mağdur milletlere rol model, örnek model olmasını istemeyenler bazen yurt dışındaki maşalarını, bazen yurt içindeki maşalarını kullanıyorlar." dedi.

        Yılmaz, Sivas'ın Gölova ve Akıncılar ilçelerinde belediyeler tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

        Bakan Yılmaz'a ilçe gezilerinde Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ve AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin eşlik etti.

        İsmet Yılmaz, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceğinin daha aydınlık olacağını vurgulayarak, "Bir nesil yetiştirmek bir medeniyet inşa etmektir. Dolayısıyla da bizim bir medeniyet iddiamız var. Bu bölgede gerçekten mazlum milletlere, masum milletlere model olmamız lazım, örnek olmamız lazım. Kimin ocağına bir ateş düşse herhalde ilk bakacağı yer Türkiye oluyor. Balkanlarda olsa böyle, Kafkaslarda olsa böyle, Ortadoğu'da olsa böyle. Dolayısıyla bizim sorumluluğumuz sadece 78 milyona değil. Gönül coğrafyamızın, kültür coğrafyamızın içinde bulunup da, babasının, dedesinin, atasının mezarları Çanakkale'de olanların da bugün torunlarına karşı bizim bir vefa borcumuz olduğunu düşünüyorum. O bakımdan çok çalışmamız lazım." ifadesini kullandı.

        Türkiye'nin bazı sıkıntıları olduğuna değinen Yılmaz şunları kaydetti:

        "Türkiye geçmişle kıyaslanamayacak derecede her alanda iyi. Daha da iyiye gidiyor. İşte Türkiye'nin bu iyiye gitmesini istemeyenler, Türkiye'nin mazlum, mağdur milletlere rol model, örnek model olmasını istemeyenler bazen yurt dışındaki maşalarını, bazen yurt içindeki maşalarını kullanıyorlar ki, Türkiye enerjisini boşa harcasın. Türkiye adeta başka yerlerle ilgilenemez hale gelsin, kendi sıkıntılarıyla uğraşırken kimileri yapacaklarını yapsınlar bu coğrafyada. Ama Allah'a hamdolsun gerçekten güçlü bir siyasi irademiz var. Bu millet en son seçimde yüzde 50 oy verdi. Bu demokratik ülkelerde gözükmez. İngiltere'de bir seçim yapıldı. (İngiltere Başbakanı David) Cameron yüzde 36 oy alınca birisi diyor ki 'ezici çoğunlukla iktidara geldi.' Biz yüzde 41 oy aldık ezici çoğunlukla gelemedik. Eğer milletin desteğini arkanızda hissederseniz sesiniz çok daha gür çıkıyor. Verdiğiniz kararlarda sağlam durursanız millet de sizin arkanızda duruyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler