Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - SALİH YILDIRIM - Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı 2000 rakımlı Sultan Murat Yaylası, vadilerde oluşan ve deniz görüntüsü veren bulutlarıyla ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

        Doğal güzelliği ve tarihi mekanlarıyla öne çıkan Doğu Karadeniz, son yıllarda deniz turizmine alternatif olmaya başlayan yaylarıyla özellikle kentin bunaltıcı havası ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyen yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

        Yaz aylarında havanın güneşli olduğu günlerde ya da hafta sonlarında çok sayıda turist ağırlayan yaylalara gelen ziyaretçiler, dere kenarlarında, dağların etekleri ile zirvelerinde veya çimenlerde ailece gezinti ve piknik yapma şansı elde ediyor.

        Yörede, farklı güzellikleri bünyesinde barındıran yaylalardan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Sultan Murat Yaylası da 2 bin rakımda bulunması, temiz havası ve pamuk bahçesini andıran sis bulutlarıyla turistlerin gözde mekanları arasında yer alıyor.

        Sultan 4. Murat'ın İran seferinden dönerken cuma namazını kılması ve ordusuyla birkaç gün konaklaması nedeniyle "Sultan Murat" adını alan yayla, Trabzon il merkezine 105, Çaykara ilçesine ise 25 kilometre mesafede bulunuyor.

        Yöredeki birçok yaylada olduğu gibi bu yaylada da özellikle dağların zirvelerine çıkarak vadilere biriken ve adeta deniz görüntüsü veren sis bulutuna yüksekten bakan ziyaretçiler, bu muhteşem güzellik karşısında adeta büyüleniyor.

        Yeşilin onlarca tonunu barındıran Sultan Murat Yaylası, Karadeniz'in hafızalara kazınan havası eşliğinde keşif edilirken, tarihi ve doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerine keyifli zaman geçirme imkanı sunuyor.

        Orman sınırı üzerinde bulunan ve fotoğraf tutkunlarının gözde mekanlarından olan yayla, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde de çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı

        - "Bundan daha güzel bir tatil olmaz"

        İstanbul'dan tatil için Karadeniz Bölgesi'ne gelen Necmettin Barut, AA muhabirine, Sultan Murat Yaylası'nı ikinci kez ziyaret ettiğini belirterek, her gelişimde ayrı güzelliklerle karşılaştığını dile getirdi.

        Barut, ilk ziyaretinde havanın sisli olduğunu ancak bu gelişinde muhteşem bir hava ve doğayla karşılaştıklarını söyledi.

        Ailesiyle birlikte piknik yaptığını anlatan Barut, "Sis bulutlarının altında piknik yapıp doğanın keyfini çıkarıyoruz. İstanbul'daki iş stresini, bu güzelim doğada geçireceğimiz zamanlarla atmaya çalışıyoruz. Sis bulutları dağılınca gözün alabildiğince yeşil bir doğayla karşı karşıya kalıyorsun. Bundan daha güzel bir tatil olmaz. Deniz, kum için güney kesimlerine gidenler buraları gelip görse daha buralardan ayrılamaz." diye konuştu.

        Erzurum'dan gelen Eda Bayoğlu ise ailesiyle bayram tatillerinin bir gününü Sultan Murat Yaylası'na ayırdıklarını anlatarak, "İyi ki de ayırmışız. Bu güzellikleri görme imkanı bulduk. Nem yok, sıcaklık yok. Ne üşüyoruz, ne de sıcaktan yanıyoruz. Üstelik bu doğal güzellikleri de izleme imkanı buluyoruz. Herkesin gelip buraları görmesini tavsiye ederim." ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler