Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Kent merkezinde 6 tane olan itfaiye merkezi sayısı bütünşehir uygulamasıyla tüm ilçelerle birlikte önce 29’a çıktı, gönüllü itfaiye teşkilatı uygulamasıyla da bu sayı 46’ya ulaştı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçelerde nüfusu bini aşan 10 ayrı yerleşim biriminde oluşturulan gönüllü itfaiye teşkilatlarının olası yangınlara anında müdahale edebilmesi için 10 adet 2,5 tonluk su tankeri alındığı bildirildi.

        Açıklamada, il ve ilçe merkezlerine uzak bölgelerde olası yangınlara yerel imkanlarla anında müdahale edilebilmesi amacıyla başlatılan gönüllü itfaiye teşkilatı uygulaması kapsamında gönüllü teşkilatlara 10 yeni teşkilatın daha eklendiği belirtildi.

        Nüfusu bini aşan yerleşim yerlerinde çıkacak olası yangınlara anında müdahale edilebilmesi için teşkilatların İznik Tacir, Orhangazi Yeniköy, İnegöl Tahtaköprü, Cerrah ve Kurşunlu, Nilüfer Gölyazı, Gürsu Adaköy, Karacabey Bayramdere ve Sultaniye ile Mustafakemalpaşa Çeltikçi Mahallelerinde yer aldığı bilgisi verildi. Böylelikle 6 olan itfaiye merkezi sayısı 46’ya ulaşırken, yeni kurulan 10 yeni teşkilatta kullanılmak üzere alınan 2,5 tonluk 10 su tankerinin kullanılacaklar bölgelere gönderildiği bildirildi.

        Yeni kurulan gönüllü itfaiye teşkilatları için alınan su tankerlerini inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, traktörün kuyruk miline bağlanarak çalıştırılan su tankeriyle hem olası yangınlara müdahale edilebileceğini hem de normal zamanda sulama hizmetlerinde kullanılabileceğini kaydetti.

        Yangın sündürme hizmetinin yapılması gereken önemli bir hizmet olduğuna vurgu yapan Altepe, "Bunun için de itfaiye teşkilatımızı ekip ve ekipman yönünden sürekli güçlendiriyoruz. Nüfusu bini aşan ve ulaşımı zaman alacak yerleşim birimlerine kurduğumuz gönüllü itfaiye teşkilatlarını ekipmanlarla destekliyoruz. Bu su tankerleri ile yangın çıktığı noktada daha büyümeden söndürülebilecek. Bizim tek hedefimiz olası yangınlara anında müdahale edilmesi, can ve mal kaybı yaşanmaması." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler