Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, birçok şehrin içme suyu sorununun çözüldüğünü belirterek, "Sinop'tan Mersin'e kadar her yere su götürdük. Bu kardeşiniz İstanbul hariç tam 41 milyon vatandaşa 2050-60 yılına kadar yetecek suyu ilave olarak getirdi." dedi.

        İhsaniye ilçe meydanında düzenlenen bayramlaşmaya katılan Eroğlu, görev süresince içme suyu temini, baraj, gölet ve dere ıslahlarına büyük önem verildiğini anımsattı.

        Ülkeye 360 adet dünyanın sayılı barajlarını kazandırdıklarını bildiren Eroğlu, şöyle konuştu:

        "En yüksek barajları yapan biziz. Sırf Afyonkarahisar'da 92 tane baraj ve gölet yapıyoruz sulamasıyla beraber. Bunun 52 tanesi bitti. Geri kalanı da 31 Aralık 2019 saat 16.59'a kadar bitireceğiz. Susuz hiçbir şehir bırakmadık. Kars'ta su yoktu biz götürdük. Edirne'de, Sinop'ta yoktu biz götürdük. Mersin'de, İzmir'de, Afyonkarahisar merkezde bunları biz götürdük. Sinop'tan Mersin'e kadar her yere su götürdük. Şu ana kadar bu kardeşiniz İstanbul hariç tam 41 milyon vatandaşa 2050-60 yılına kadar yetecek suyu ilave olarak getirdi. Eskiden İstanbul'da su bidonlarla taşınırdı, benzin istasyonları gibi su satış istasyonları vardı. Kirli sular bidonlara doldurulur veya küvetler bir hafta boyunca suyla doldurulur maşrapayla idare edilirdi. Artık bütün Türkiye'de muhteşem şekilde sular akıyor."

        Ülkeye çok sayıda gölet de kazandırdıklarına dikkati çeken Eroğlu, yeni hedeflerinin 2019 yılına kadar bin 71 baraj ve gölet yapmak olduğunu bildirdi.

        Eroğlu, "Bazen Meclis'te 'bütün yatırımı Afyonkarahisar'a mı yapıyorsunuz' diye şikayetler oluyor diğer vekillerden. Ben de 'geçmişte Afyonkarahisar'a bir şey yapılmamış telafi etmeye çalışıyorum' diyorum." diye konuştu.

        Daha sonra İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde bayramlaşmaya katılan Eroğlu, dönüşte de yol kenarındaki tarlada haşhaş kıran işçileri ziyaret etti. Tarlaya giren Eroğlu, haşhaş kırdı ve işçilere gofret ile şapka hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler