Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde "Uzunyayla İnliören Çerkez Festivali" düzenlendi.

        İnliören Mahallesi'ndeki festivale Uzunyayla bölgesi ve Türkiye genelinden Çerkezler katıldı. Etkinlikte Çerkez sanatçılar sahne aldı, halk oyunları gösterileri sunuldu.

        Çerkez mahalleleri arasında futbol turnuvası düzenlendi, katılımcılara Çerkez yemekleri ikram edildi.

        Festivalde konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu kadar insanı bir araya getirmenin takdir edilmesi gereken bir icraat olduğunu söyledi.

        Bir yıllık bir çalışmanın ardından bu festivalin tertiplendiğini belirten Nergis, ileriki yıllarda festivalin üzerine konularak devam edeceğini kaydetti. Nergis, etkinliklerin düzenlendiği alanın ilerleyen yıllarda daha da güzelleştirilmesi için elinden geleni yapacağını belirtti.

        Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Genelbaşkanı Yaşar Aslankaya da bu gibi festivallerin birlik ve beraberlik duygusunu ön plana çıkardığını söyledi.

        Federasyon olarak bu festivale destek verdiklerini dile getiren Aslankaya, organizasyona büyük emek verildiğini anlattı. Aslankaya, "Hem bayram, hem de bu festivaller nedeniyle yurdumuzun dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımız köyüne dönmüş durumda. Özellikle bu mahallemizde daha profesyonel bir etkinlik oldu. Derneğimiz de bu festivale destek oldu. Çok güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Festivale, Pınarbaşı Kaymakamı Mehmet Haşim Çelik, Pınarbaşı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdoğan Mutlu ve çok sayıda davetli katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler