Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kaçak ya da ruhsata aykırı 158 bina için yıkım kararı bulunduğu bildirildi.

        Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Meclisi toplantılarında Ayder Yaylası'ndaki kaçak ya da ruhsatsız binalar hakkında yıkım kararı alındığını belirtti.

        Yaylada kaçak ve ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle 158 bina için yıkım kararı olduğunu ifade eden Haşimoğlu, "Zaten toplam bina sayısı 260. Geriye kalanlar da eski yayla evleri olduğu için plana uygun görünüyor. Bu 158 bina sahiplerine bir alternatif göstermemiz gerekiyor." dedi.

        Haşimoğlu, söz konusu binaların yıkım işi için geçen hafta ihale yaptıklarını vurgulayarak, ihaleye kimsenin katılmadığını kaydetti.

        Yaylada yapılmış imar planlarının yetersiz olduğunu savunan Haşimoğlu, şöyle devam etti:

        "Bunun yanında gelişigüzel sit alanlar ilan edilmiş. Mevcut kurumlar arasında yaşanan karmaşa nedeniyle Ayder Yaylası bu duruma geldi. Ayder Yaylası çok önemli ama hala kimse bunun farkında değil. Ayder'in ismi yayla ama aslında yayla değil. Ayder, turizmin gelişim bölgesidir. Kaçkar Dağları'nın zirvesine Ayder Yaylası'ndan çıkılıyor. Yaylanın kaplıcası var. Burası termal turizmin merkezidir."

        Haşimoğlu, Ayder Yaylası'nın tapulu arazilerinin yüzde 95'inin imara kapalı olduğunu belirterek, "Zaten burada arazi çok kısıtlı ve bu alanlar kapatılmış. Kültür ve Turizm Bakanlığı burayı turizm gelişim noktası ilan etti. Vatandaşlarımız, Ayder Yaylası'nın girişine koyduğumuz kapının kalkmasını istiyor. Buna biz karar veremeyiz. Burası sit alanı, burası Milli Park." ifadesini kullandı.

        Osman Haşimoğlu, Ayder Yaylası'nın ancak yapılacak imar ve proje değişiklikleriyle korunabileceğini de sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler